ČEZ: Terapeutické centrum Modré dveře zůstává otevřené klientům

13.02.2013 17:46

Provoz psychoterapeutického centra Modré Dveře v Kostelci nad Černými lesy, které se od loňského září stará o lidi s psychickými problémy nebo s mentálním hendikepem, začal být krátce po otevření ohrožen.

ČEZ: Terapeutické centrum Modré dveře zůstává otevřené klientům
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Centrum potřebovalo v úvodu své existence překlenout období nedostatku financí na provoz a zajištění speciální péče. Aby Modré dveře zůstaly lidem s psychickými problémy otevřené, rozhodla se Nadace ČEZ přispět 800 tisíci korun na provozní a personální náklady.

Centrum Modré dveře vzniklo z iniciativy manželů Sivekových, kteří zakoupili na náměstí v Kostelci nad Černými lesy historický dům. Na vlastní náklady jej zrekonstruovali a zbudovali v něm zařízení, které nabízí mimo jiné sociálně-aktivizační služby a sociální rehabilitaci pro osoby se zdravotním postižením a krizovou intervencí. Součástí budovy centra je i kavárna, v níž se klienti v rámci terapie snaží začlenit do běžného způsobu života. „Jakožto nově fungující občanské sdružení jsme obtížně získávali státní příspěvky na sociální péči. Hledali jsme proto pomoc jinde, abychom přečkali období nejistoty,“ popsala situaci Kateřina Siveková, psychoterapeutka a ředitelka centra Modré dveře.

Příspěvek Nadace ČEZ pomohl od září do konce loňského roku pokrýt velkou část provozních nákladů a hlavně nákladů na odborný personál. Část darovaných peněz šla také na zakoupení psychotestů, které slouží k diagnostikování psychických poruch. „Zapojování lidí s psychickými problémy nebo s mentálním hendikepem do běžné společnosti bereme jako smysluplnou a prospěšnou pomoc. Význam centra Modré dveře považujeme za velmi důležitý i z hlediska jeho jedinečnosti ve Středočeském regionu. Obdobné služby zatím byly dostupné pouze v Praze,“ uvedl Ondřej Šuch, manažer Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…