Český rozhlas: Rozhlasový Big Band Gustava Broma představuje to nejlepší ze swingu!

14.02.2013 10:34

Rozhlasový Big Band Gustava Broma s Vladimírem Valovičem v čele se představí publiku 27. února 2013. Již jako nový rezidenční soubor Českého rozhlasu zahraje za hostování Karla Gotta a zpěvačky Dashy od 19:00 hod. v pražském divadle Hybernia.

Český rozhlas: Rozhlasový Big Band Gustava Broma představuje to nejlepší ze swingu!
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Slavný orchestr plný vynikajících hudebníků Big Band Gustava Broma pod vedením Vladimíra Valoviče tak oficiálně zahájí šňůru čtrnácti koncertů, kterou ve spolupráci s Českým rozhlasem pro rok 2013 připravil. „Jsem velmi rád, že jedna z nejstarších a nejvýznamnějších mediálních institucí v Evropě, jakou Český rozhlas bezesporu je, dala nabídku legendárnímu orchestru Gustava Broma ke spolupráci.  Na propagaci toho nejlepšího z české a světové hudby“, říká Vladimír Valovič.

Tento jazzový big band je na scéně už více než sedmdesát let a za tu dobu si vydobyl místo mezi nejslavnějšími evropskými i světovými hudebními tělesy. V šedesátých letech minulého století jej odborníci zařadili mezi 10 nejlepších big bandů světa. S kapelou hostovaly největší hvězdy jazzu i popu jako Maynard Fergusson, Dizzy Gilespie, Dianna Ross and The Supremes, Ray Conniff, Ben Cramer či Bill Ramsey.

"Jsem hrdý na to, že Český rozhlas spolupracuje s tělesem, které je tak výrazné na poli světového jazzu. Kvalitní hráčské obsazení je zárukou posluchačského zážitku, který by si milovníci swingu neměli nechat ujít,“ uvedl Jan Simon, ředitel Centra uměleckých těles, soutěží a přehlídek.

Vstupenky na koncert jsou k dostání na pokladně divadla Hybernia nebo na e-mailu: vstupenky@ticket-production.cz.

Záznam koncertu odvysílá Český rozhlas Dvojka v neděli 3. března od 12:05 hod.

Živý videopřenos z koncertu najdete na bigband.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…