ČD rozšířily nabídku elektronických jízdenek do zahraničí

16.02.2013 10:50

Od poloviny února rozšířily České dráhy nabídku elektronických jízdenek do zahraniční o další destinace. Na eShopu ČD jsou nově v prodeji jízdenky do stanic nočních vlaků CityNightLine (CNL) v Německu, Švýcarsku, Nizozemsku a Dánsku (např. Dortmund, Kolín nad Rýnem, Curych, Amsterdam nebo Kodaň) a také do nočních vlaků do Varšavy nebo Krakova.

ČD rozšířily nabídku elektronických jízdenek do zahraničí
Foto: red
Popisek: ČD - logo

ČD na eShopu nově nabízejí také jízdenky z Brna nebo Ostravy do Budapešti. Cestující, kteří plánují cestu vlaky CNL, při nákupu jízdenek v období od 18. února do 10. března 2013 ušetří díky společné akční nabídce Českých drah a DB Autozug. Například nejlevnější jízdenka z Prahy do Curychu včetně místenky v lehátkovém oddílu bude stát zhruba 1 000 korun (39 EUR).

Nové cílové stanice v zahraničí na eShopu ČD

Nabídka eShopu Českých drah se rozšířila o následující relace nočních vlaků CityNightLine:
v Německu: Frankfurt am Main Süd, Mannheim, Heidelberg, Karlsruhe, Offenburg, Freiburg (Breisgau) a Basel Bad – vlaky CNL 458 / 459; Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Wuppertal a Köln – vlaky CNL 456 / 457; Hamburg, Neumünster a Flensburg – vlaky CNL 40456 / 50473;
ve Švýcarsku: Basel SBB, Baden a Zürich – vlaky CNL 458 / 459;
v Nizozemsku: Utrecht a Amsterdam – vlaky CNL 456 / 457;
v Dánsku: Padborg, Kolding, Odense, Roskilde a København – vlaky CNL 40456 / 50473.

eShop Českých drah nabízí tzv. globální jízdné, které zahrnuje jak jízdné, tak rezervaci místa k sezení nebo rezervaci do lehátkového či lůžkového oddílu. Jízdenky je možné zakoupit jako jednosměrné pro jízdu z ČR do zahraničí nebo jako zpáteční z ČR do zahraničí a zpět. Doklady lze pořídit nejpozději 3 dny před odjezdem a nákup je možný až ve tříměsíčním předprodeji, a to do vyčerpání stanoveného počtu míst (kontingent).

Internetový obchod Českých drah na stránkách www.cd.cz/eshop nově umožňuje nákup jízdních dokladů s rezervacemi do ubytovacích vozů v relacích Praha – Warszawa (R 443 / R 407) a Praha – Kraków (R 443 / R 402). Jednosměrné jízdenky včetně ubytovacího příplatku do šestimístného lehátkového oddílu stojí z Prahy do Krakova od 743 Kč (29 EUR), z Prahy do Varšavy 871 Kč (34 EUR). Ve třímístném lůžkovém oddílu (kategorie T3) zaplatí cestující do Krakova cenu od 999 Kč (39 EUR), do Varšavy od 1 127 Kč (44 EUR). Jízdenek za tyto akční ceny je omezený počet a po jejich vyčerpání si mohou cestující zakoupit doklady ve vyšší cenové hladině. Ceny jsou stanoveny fixně v eurech a na koruny se přepočítávají podle aktuálního kurzu.

Novinkou je také nabídka zvýhodněných jízdenek na spoje mezi jižní a severní Moravou (Brnem a Ostravou) a maďarskou metropolí Budapešť. Např. u denního spoje jsou v prodeji jízdenky v relaci Brno – Budapešť již od 359 Kč (14 EUR). Cestující z Brna mohou naplánovat jednodenní výlet do Budapešti – ráno vyjíždí vlak EC 271 Petrov v 6:22 z brněnského hlavního nádraží a zpět se vrátíte vlakem EC 270 ve 21:37.

Sleva na cestování nočními vlaky CityNightLine (CNL)

V období od 18. února do 10. března 2013 jsou v prodeji jízdenky s místenkami do ubytovacích vozů ve vlacích CNL (tzv. globální jízdné) za akční ceny. Jízdenky do vlaků CNL jedoucích z Prahy do Německa, Švýcarska, Nizozemska a Dánska nebo naopak je možné koupit ve tříměsíčním předstihu na eShopu a u mezinárodních pokladen ČD, ostatní zahraniční relace vlaků CNL se prodávají u mezinárodních pokladen ČD, a to až v šestiměsíčním předprodeji. Jízdenek za akční ceny je omezený počet (kontingent).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…