Skupina GTS zlepšila v roce 2012 svou ziskovost

20.02.2013 10:42

Skupina GTS Central Europe (GTS), přední telekomunikační operátor a poskytovatel služeb datových center ve střední a východní Evropě, dnes zveřejnila své neauditované hospodářské výsledky za rok 2012. Díky své regionální síti i výrazné orientaci na zákazníky se jí podařilo dosáhnout zatím nejvyššího provozního zisku před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA) a volného peněžního toku.

Skupina GTS zlepšila v roce 2012 svou ziskovost
Foto: Archiv
Popisek: GTS

Hlavní body konsolidovaných, neauditovaných hospodářských výsledků za rok 2012:

  • Tržby ve výši 387 milionů EUR, což oproti loňskému roku znamená pokles o 1 %
  • EBITDA ve výši 103 milionů EUR, což představuje meziroční nárůst o 4 % a marži ve výši 27 %
  • Volný peněžní tok (EBITDA bez investičních nákladů) ve výši 53 milionů EUR, což značí 7% nárůst oproti loňskému roku a odpovídá 14% marži

V roce 2012 investovala GTS 50 milionů EUR, aby dokázala zareagovat na rozdílné požadavky svých zákazníků. Velká část investičních nákladů byla využita na rozšíření sítě, které se zaměřilo na nízko latentní řešení se zvýšenou rychlostí připojení na 100 Gb/s, zajištění nových mezinárodních hraničních přechodů a dalších prostor datových center. GTS se navíc podařilo rozšířit svou metropolitní síť ve Varšavě díky akvizici lokální společnosti zaměřené na optické sítě. 

„S bilancí hospodářských výsledků za rok 2012 jsem velmi spokojen. Nejen, že odráží velký kus práce našich zaměstnanců, ale také naše závazky vůči všem zákazníkům.  Přestože zájem o hlasové služby a internetové připojení s nižší rychlostí poklesl, i nadále jsme pokračovali v přesunu našich aktivit směrem ke službám s vyšší marží, které vycházejí z naší rozšiřující se sítě. Naši firemní zákazníci si stále více žádají poskytování regionálních řešení, které v současné době zaujímají přes 20 % maloobchodních tržeb. Portfolio řešení od ethernetových VPN služeb až po cloudové služby umístěné v našich datových center je plně přizpůsobeno našim zákazníkům tak, abychom splnili jejich očekávání,“ uvedl Danny Bottoms, generální ředitel skupiny GTS.

Po uvedení prvního produktu založeného na modelu Infrastruktura jako služba (IaaS) v roce 2011 se navýšil prodej řešení GTS Virtual Hosting v průběhu roku 2012 čtyřnásobně. Nabídka cloudových služeb umožňuje zákazníkům vybírat, rozdělovat a velmi rychle a přitom pružně umisťovat soubor výpočetních zdrojů prostřednictvím samoobslužného portálu. Pro zjednodušení nabídky produktů a cen byly také zavedeny inovativní balíčky pro řadu řešení, včetně klíčových datových a hlasových služeb. Cílem skupiny GTS bude i nadále poskytovat zákazníkům služby, které potřebují ke svému dalšímu rozvoji. Tyto snahy byly v průběhu roku 2012 podpořeny několika oceněními jak konkrétních produktů, tak v rámci samotného oboru.

O skupině GTS:

Skupina GTS Central Europe (GTS) je předním poskytovatelem řešení založených na infrastruktuře v zemích střední a východní Evropy. GTS vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region. V České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku nabízí skupina regionální dosah s hustými lokálními sítěmi a nabízí tak širokou paletu služeb. Od základních hlasových a datových služeb až po rozsáhlé virtuální privátní sítě a managed služby datových center spojuje skupina GTS nejnovější technologie se svou rozsáhlou sítí a poskytuje tak vedoucí zákaznická řešení v oboru. S  téměř dvacetiletou bohatou historií fungování ve střední a východní Evropě je skupina zavázána poskytovat hodnotné služby s vynikající kvalitou svým téměř 40 tisícům zákazníků z oblasti firem, operátorů a veřejné správy. Pro více informací navštivte prosím www.gtsce.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…