ČD: Railjet přijel do České republiky

21.02.2013 21:19

Na železniční síť v České republice ve středu mimořádně zavítal zvláštní vlak sestavený z rakouské lokomotivy řady 1216 Taurus a supermoderní soupravy Siemens Viaggio Comfort, která je známá jako railjet.

ČD: Railjet přijel do České republiky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Neveřejný zvláštní vlak je vypraven ve spolupráci Českých drah a Rakouských spolkových drah (ÖBB) po okružní trase Vídeň – Břeclav – Brno – Česká Třebová – Olomouc – Přerov – Břeclav – Vídeň a je určen pro zaměstnance obou společností a pozvané hosty. Účastníci jízdy se v praxi seznámí s některými provozními parametry, činností informačního, rezervačního i řídicího systému, poskytovanými servisními službami a ověří si kvalitu cestování v soupravě railjet na koridorových tratích SŽDC.  

Pro širokou veřejnost, zákazníky Českých drah a zástupce sdělovacích prostředků připravujeme veřejnou prezentační jízdu v dubnu letošního roku. O jejím průběhu budeme informovat v dostatečném předstihu formou tiskové zprávy.   

Komfortní soupravy railjet ÖBB a railjet ČD budou od prosince 2014 nasazeny ve dvouhodinovém intervalu na linku Praha – Brno – Vídeň – Graz, na které nabídnou novou, vyšší kvalitu služeb. Jednotky railjet patří do skupiny vysokorychlostních vlaků pro rychlost do 230 km/h. Cestujícím nabízejí moderní klimatizovaný interiér, oddíly business, 1. a 2. třídy, restaurační vůz, dětské kino a celou řadu dalších služeb a výhod. ČD tak ve spolupráci s ÖBB nabídnou na lince Praha – Brno – Vídeň – Graz nejmodernější a nejkomfortnější vlaky, jaké budou moci cestující železniční dopravy v ČR využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…