SPELOS: Vítáme trestní oznámení na občanské sdružení Život je hrou

28.02.2013 10:30

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů SPELOS podporuje postup starostky Prahy 3, Vladislavy Hujové, která podala hned dvě trestní oznámení v souvislosti s činností občanského sdružení Život je hrou.

SPELOS: Vítáme trestní oznámení na občanské sdružení Život je hrou
Foto: praha3.cz
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 za TOP 09

Toto sdružení zde totiž neoprávněně zakládá kluby, v nichž nelegálně provozuje loterie. Navíc je registrováno na adresu domu, který patří městské části. Kancelář zde přitom sdružení nikdy nemělo.

SPELOS se již dříve podařilo zjistit, že toto sdružení nelegálně provozuje loterie a jiné podobné hry po celé republice, a to přibližně na stovce adres. Dává o sobě vědět především tam, kde jsou loterie a jiné podobné hry prostřednictvím obecně závazných vyhlášek silně regulovány nebo zakázány. Sdružení Život je hrou zde působí bez jakéhokoliv povolení, odvodových povinností či ochrany dětí a mladistvých.

„Příklad Prahy 3 je jasným důkazem toho, že si jednotlivá města i městské části začínají uvědomovat nebezpečí, která mohou podobná sdružení ve městech způsobit.  Sdružení Život je hrou při svém působení využívá zákazových obecně závazných vyhlášek. Zde nahrazuje stávající, legální provozovatele. V některých případech provozovatelům, kteří z důvodu vyhlášek museli své podnikání ukončit, nabízejí nelegální provoz jejich výherních hracích přístrojů přímo v prostorách sdružení,“ uvedl Petr Vrzáň, výkonný ředitel sdružení SPELOS, které na případ upozornilo jako první. „Dění na namátkou vybraných provozovnách jsme nechali zmapovat včetně vyplacení výhry po ukončení hry. Všechny důkazní materiály a informace jsme předali Obvodními státnímu zastupitelství v Praze a na vědomí také Ministerstvu financí a Ministerstvu vnitra. Věříme, že příslušné orgány v tomto směru podniknou patřičné kroky.“

SPELOS již dříve upozorňoval na to, že v případě plošného zákazu loterií ze strany obcí legální provozovatelé svou činnost ukončí a na jejich místa nastoupí nelegální provozovatelé. A tato situace již nastala – což kromě různých internetových kiosků dokazuje i případ sdružení Život je hrou, které pod záminkou nabídky volnočasových aktivit provozuje načerno herní přístroje v místech zakázaných vyhláškami.

SPELOS proto nabízí představitelům obcí a měst svou pomoc a zkušenosti při vytváření regulačních vyhlášek a především vyzývá představitele obcí a měst, aby se nevydávali cestou nulové tolerance loterií a jiných podobných her. Tímto postupem totiž, jak dokazuje výše uvedený příklad, pouze otevřou prostor černým hernám.

O SPELOS:

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů a dalších her („SPELOS“) je zájmové sdružení právnických osob. Jeho cílem je spoluvytváření odborného pohledu v oblasti loterií a jiných podobných her, především pak při provozování centrálního loterního systému („CLS“) a dalších her, jakými jsou například lokální loterní systémy, elektromechanické rulety, kasinové hry a další.

SPELOS hájí zájmy svých členů na odborných fórech, při jednáních se státní správou a samosprávou, kooperuje s obdobnými sdruženími a v neposlední řadě podporuje své členy při podnikání. K dosažení tohoto záměru SPELOS organizuje a podporuje setkání provozovatelů s představiteli státní správy a samosprávy a spolupracuje s dalšími sdruženími s obdobným zaměřením a odborníky na oblast provozování CLS a jiných obdobných her. Současně spoluvytváří právní rámec v této oblasti.

Sdružení SPELOS je velmi prospěšné také obcím a městům. Nabízí jim totiž partnerství v oblasti přípravy regulačních obecně závazných vyhlášek v oblasti legislativní i z hlediska vymezení podmínek pro konkrétní provozovny. Členové SPELOS vždy plní dohodnuté parametry, jimiž samosprávy podmiňují zachování provozu loterií a jiných podobných her ve svém obvodu. Snaží se být dobrým sousedem a odpovědným spoluobčanem a v rámci svých možností přispívat k rozvoji místa, kde působí. Ať už jde o finanční pomoc na potřebné projekty nebo dodržování zásad slušného podnikání v každodenním životě.

Podle platných zákonů odvádí daně a poplatky, které výrazným způsobem přispívají k rozvoji obcí, měst a regionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …