Canon představuje špičkový skener s pokročilým softwarem

10.03.2013 8:30

Společnost Canon představila nový špičkový skener CanoScan 9000F Mark II, který využívá snímací čip CCD s rozlišením 9600 dpi. Zařízení je dodáváno s pokročilým aplikačním vybavením, které zajišťuje výjimečně kvalitní a rychlé skenování fotografií, dokumentů a filmů.

Canon představuje špičkový skener s pokročilým softwarem
Foto: Canon
Popisek: Canon

Nový, pokročilý software

Model CanoScan 9000F Mark II nahrazuje v nabídce starší CanoScan 9000F. Nový software My Image Garden nabízí jednoduchou navigaci mezi skenovacími funkcemi a vynikající nástroje pro organizaci fotografií, včetně rozpoznávání tváře. Pro snadnou manipulaci s dokumenty disponuje My Image Garden funkcí pro optické rozpoznávání znaků OCR a umožňuje vytvářet soubory formátu PDF. Důvěrné dokumenty lze navíc ochránit pomocí hesla.

Užitečná funkce Scan to Cloud umožňuje uživatelům skenovat pouhým stisknutím tlačítka do cloudových služeb typu Evernote nebo Dropbox. Program Stitch Assit dokáže snímat předlohy formátu A3 ve dvou částech, které následně hladce spojí do jednoho dokumentu.

Vylepšená energetická efektivita

Nový skener CanoScan 9000F Mark II má řadu užitečných úsporných vlastností. Funkce Auto Power Off automaticky vypíná přístroj po uplynutí určité doby nečinnosti. Uživatelé tudíž šetří energii vždy, když skener není používán. Model 9000F Mark II navíc pracuje s bílým světlem LED, které před zahájením snímání nepotřebuje žádný čas k zahřátí. V porovnání s tradičními skenery vybavenými fluorescenčními lampami má proto výrazně nižší spotřebu elektrické energie.

Špičková kvalita skenování

Model 9000F Mark II je vybaven čipem CCD, který při snímání filmů pracuje s maximálním optickým rozlišením 9600 x 9600 dpi. Při skenování běžné plochy je pak rozlišení 4800 x 4800 dpi. Díky těmto parametrům nabízí působivou kvalitu skenování a zachytí tak výjimečné detaily z fotografií a filmů. Funkce Auto Document Fix zajišťuje ostrý a jasný text a současně barevné, tónované a kontrastní snímky.

Univerzální práce s filmy

Skener CanoScan 9000F Mark II dokáže snímat až dvanáct 35milimetrových filmových pásů nebo čtyři rámečkové diapozitivy najednou, přičemž nezáleží na tom, zda jde o negativ či pozitiv. Podporuje rovněž formát svitkového filmu 120 (maximálně 6x22 cm). Součástí skeneru je technologie automatického retušování a zdokonalení filmu (FARE) Level 3, díky které je možné vytvořit kvalitní skeny i z předloh, které jsou poškozené prachem, poškrábané, vybledlé nebo které vyžadují korekci protisvětla.

Rychlé a snadné použití

Nový model CanoScan 9000F Mark II přichází s řadou prvků a funkcí, které značně zvyšují komfort jeho použití. Sedm čelních tlačítek EZ nabízí jednodotykové skenování a lze je nakonfigurovat dle individuálních požadavků uživatele. Režim automatického skenování sám rozpoznává typy snímaných dokumentů a s využitím optimálního nastavení parametrů ukládá skeny jako fotografie nebo dokumenty, to vše pomocí jednoho tlačítka.

Přibližně 7 sekund potřebuje CanoScan 9000F Mark II na skenování barevného dokumentu formátu A4 při rozlišení 300 dpi. Rychlý provoz zvyšuje i produktivitu práce.

Dostupnost

Skener CanoScan 9000F Mark II bude dostupný v regionu EMEA od dubna 2013.

CanoScan 9000F Mark II – hlavní charakteristiky:

  • Profesionální skener filmů, fotografií, diapozitivů a dokumentů
  • Vysoce kvalitní skenování
  • Rychlé skenování fotografií a dokumentů: přibližně 7 sekund na list A4 při rozlišení 300 dpi
  • Vysokorychlostní skenování filmů: přibližně 18 sekund na 35mm negativ při rozlišení 1200 dpi
  • Univerzální zpracování předloh: 12x35 mm filmové pásy, 4x35 mm diapozitivy a formát svitkového filmu 120 (maximálně 6x22 cm; pouze filmové pásy)
  • Režim Auto Image Correction: Integrovaná funkce FARE Level 3 odstraňuje prach, škrábance a opravuje vyblednutí
  • Jednoduché jednodotykové operace prostřednictvím sedmi tlačítek EZ
  • Nulový čas zahřívání lamp a nižší spotřeba elektrické energie díky bílému světlu LED
  • Skenování do cloudových služeb Evernote a Dropbox
  • Tvorba chráněných několikastránkových dokumentů PDF

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…