Špičkový německý odborník získá prestižní titul na ČZU

07.03.2013 15:50

Mezinárodně uznávaný odborník v oblasti herbologie – nauky o plevelech a jejich regulaci prof. Dr. Karl Hurle (Universität Hohenheim, Německo) obdrží v pondělí 11. března 2013 čestný titul doctor honoris causa České zemědělské univerzity v Praze z rukou rektora prof. Ing. Jiřího Balíka, CSc. Slavnostní zasedání vědecké rady, během níž bude čestný doktorát udělen, začíná ve 14 hodin v aule ČZU.

Špičkový německý odborník získá prestižní titul na ČZU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Zároveň na tomto slavnostním shromáždění obdrží prof. Dr hab. Józef Horabik (Instytut Agrofizyki Polskiej Akademii Nauk, Polsko) a prof. Dr. Ing. Antonio Notario Gómez (Universidad Politécnica de Madrid, Španělsko) titul čestný profesor.
 
Vědecko-výzkumná práce profesora Karla Hurle zahrnuje oblasti biologie a ekologie plevelů, regulace zaplevelení, chování herbicidů v prostředí a ekotoxikologie. Během své kariéry profesor Hurle publikoval 287 vědeckých prací. Jsou významné zejména originálním pohledem a otevírají tak nové oblasti výzkumu na styčných plochách s dalšími vědními disciplínami, jako fyziologie rostlin, ekotoxikologie, molekulární ekologie, chemie ap. S ČZU spolupracuje od roku 1990.
 
Odborný záběr profesora Antonia Notaria je velmi široký, od výzkumu škůdců lesa, fytosanitární kontroly entomofauny, ektoparazitů vodního ptactva po výzkum biologie jednotlivých druhů zvěře a jejích parazitů. Publikoval dosud na 155 vědeckých prací. S Českou zemědělskou univerzitou spolupracuje od roku 1998.
 
Výzkumné aktivity profesora Józefa Horabika jsou zaměřeny na fyzikální vlastnosti zemědělských materiálů. Je odborníkem zejména na mechanické vlastnosti granulovaných materiálů. Prováděl matematické modelování a popis fyzikálních vlastností objemových zemědělských materiálů a potravin pro bezpečné a efektivní skladování. Přímé kontakty s ČZU udržuje od roku 1985.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…