Národní divadlo se připojilo k projektu Elektromobilita ČEZ

08.03.2013 15:51

Skupina ČEZ dnes v prostoru parkoviště Národního divadla v Praze zprovoznila novou dobíjecí stanici elektromobilů. Jedno z nejznámějších českých divadel je dalším partnerem Skupiny ČEZ v projektu elektromobility. K instalované dobíjecí stanici získali zástupci divadla na půlroční testování také elektromobil Peugeot iON.

Národní divadlo se připojilo k projektu Elektromobilita ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 

Novou dobíjecí stanici najdou řidiči elektromobilů v prostoru parkoviště budovy Národního divadla. Zde slouží nejen návštěvníkům představení, kteří si během něj chtějí dobít svůj elektromobil, ale také všem, kdo zde parkují při cestě do centra Prahy. Mezi partnery Skupiny ČEZ v projektu elektromobility je Národní divadlo zatím první kulturní institucí. Pražská zlatá kaplička se tak přihlásila k rozvoji elektromobility v hlavním městě.
 
„Národní divadlo je reprezentativní scénou České republiky a symbolem národní identity. Jsme rádi, že se nám podařilo v rámci projektu elektromobility navázat spolupráci a můžeme se tak podílet na ekologickém rozvoji dopravy v součinnosti s tak význačnou institucí,“ říká Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie Skupiny ČEZ.
 
Nová dobíjecí stanice elektromobilů v areálu Národního divadla symbolizuje propojení oblíbeného kulturního místa s požadavky nejnovějších inovací v oblasti dopravy. Zapůjčený elektromobil využijí představitelé divadla zejména pro služební cesty po Praze a blízkém okolí.
 
„Našim divákům se snažíme poskytnout kromě kulturních zážitků i náležitě kvalitní služby a zázemí. Národní divadlo navíc tradičně podporuje ekologicky přátelské technologie, máme například vlastní solární elektrárnu, tepelná čerpadla, která nám účinně šetří náklady. Dobíjecí stanice pro elektromobily jsou dalším krokem k modernímu a zároveň k životnímu prostředí šetrnému vybavení Národního divadla,“ vysvětluje kroky Národního divadla zástupce technicko-provozního ředitele ND Miroslav Růžička.
 
Partnery Skupiny ČEZ v projektu Elektromobilita ČEZ jsou dále například společnosti McDonalds, Kaufland, Tesco, Škoda Auto, Mercedes-Benz ČR a Peugeot nebo města Pardubice, Vrchlabí, Cerhenice, Dolní Břežany a další.
 
Projekt Elektromobilita ČEZ
 
Skupina ČEZ podporuje koncept elektromobility v souladu se svou strategií FUTUR/E/MOTION. Kroky, které ČEZ v tomto směru podniká, se týkají podpory užívání elektromobilů a poskytování komplexních služeb uživatelům elektromobilů. Cílem je přispět k rozvoji zcela „bezemisní“ dopravy v České republice a testovat dopady elektromobility na distribuční síť.
 
Kromě výstavby dobíjecích stanic pro tzv. normální dobíjení se Skupina ČEZ v projektu zaměřuje i na instalaci ultrarychlých dobíjecích stanic, které dobijí 80 % kapacity akumulátoru do 20 minut. Pracují s vyšším napětím a vyžadují tak speciální připojení k elektrické síti.
 
Do současnosti ČEZ nainstaloval v České republice celkem 32 veřejných dobíjecích stanic. Ty jsou instalovány u infrastrukturních partnerů, tj. u obchodních center, supermarketů či městských částí. Stanice jsou v provozu nejen v Praze, ale také v Plzni, Ostravě, Trutnově, Hradci Králové a ve Vrchlabí. Probíhá i výstavba dalších dobíjecích stanic, otevřeny budou v první polovině roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…