Česká spořitelna zaznamenala největší nárůst nových klientů penzijních fondů

10.03.2013 9:05

Od 1. ledna 2013 byl Penzijní fond České spořitelny transformován na penzijní společnost a vznikl nový nástupnický subjekt Česká spořitelna – penzijní společnost, a.s.

Česká spořitelna zaznamenala největší nárůst nových klientů penzijních fondů
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

 

Penzijní fond České spořitelny (dále PFČS), nyní Česká spořitelna – penzijní společnost, a.s., zaznamenal v loňském roce razantní akvizici nových klientů, meziročně se jejich počet zvýšil o více než 120 tisíc na celkových 1,06 mil., což je 13% rozdíl. Šlo tak o největší akvizici mezi velkými penzijními fondy. Výrazně PFČS vzrostly finanční prostředky na osobních účtech klientů. Jejich objem překonal hodnotu 42,5 mld. Kč, což představuje zvýšení kapitálu o 11,4 % oproti předchozímu roku.  Z hlediska počtu klientů a objemu spravovaných prostředků potvrdil PFČS svou pozici druhého největšího penzijního fondu na trhu penzijního připojištění v České republice. 
 
„Těší nás, že klienti projevili tak velký zájem o penzijní připojištění, což odráží jejich potřebu vytvořit si rezervy pro finanční nezávislost, a zajistit si tak další zdroj příjmů pro důchodový věk. Jsme rádi, že se objevuje i mladší generace, která přemýšlí o tom, jak si zajistit spokojený důchod. Nejen penzijním připojištěním, ale i novými produkty důchodové reformy - důchodovým spořením a doplňkovým penzijním spořením,“ uvedl Aleš Poklop, předseda představenstva a generální ředitel Česká spořitelna – penzijní společnosti. 
 
PFČS dosáhl k 31. prosinci 2012 zisku 757 mil. Kč (počítáno podle účetních standardů CAS). Vysokého zisku bylo dosaženo i přes přetrvávající prostředí nízkých úrokových sazeb na kapitálových trzích.
 
Pozitivní výsledky ovlivnil i další rozvoj spolupráce s dvanácti tisíci přispívajícími zaměstnavateli. Počet účastníků s příspěvkem zaměstnavatele dosáhl ke konci roku 157 tisíc. Na dosažení obchodních výsledků se podílela především rozsáhlá prodejní síť, která zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její externí prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa pojišťovna, a.s. a ČS do domu, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…