ČD: Vyzkoušejte si railjet, pojede mezi Prahou a Ostravou

12.03.2013 18:35

České dráhy ve spolupráci s rakouským národním dopravcem ÖBB a společností Siemens, výrobcem jednotek Viaggio Comfort – u nás známých pod označením „railjet“, připravily prezentační jízdu této jednotky.

ČD: Vyzkoušejte si railjet, pojede mezi Prahou a Ostravou
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Tato moderní a komfortní jednotka bude nasazena místo elektrické jednotky řady 680 Pendolino dne 17. dubna 2013 na vlak SC 513 z Prahy do Ostravy a dne 18. dubna 2013 na vlak SC 506 z Bohumína do Prahy.

Oba uvedené vlaky zůstávají z důvodu garance místa k sezení povinně místenkové. Prodej rezervačních dokladů prostřednictvím pokladních přepážek ČD i eShopu ČD bude na tyto vlaky zahájen v pondělí 18. března 2013. Ceny jízdenek a místenek zůstávají stejné, jako pro pravidelné vlaky SC Pendolino.

V těchto vlacích budou dodrženy standardy spoje SC Pendolino (bonusové občerstvení, denní tisk apod.). Oproti vlakům SC Pendolino nebude cestujícím během jízdy vlaku k dispozici pouze palubní portál.

Ve vlacích je možné rezervovat tato místa:

  • běžná místa 1. a 2. třídy (okno, střed, chodba),
  • tichý oddíl (celý vůz č. 23),
  • místa pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace,
  • místa pro osoby na invalidním vozíku (vůz č. 25, místa 11, 14, 15),
  • místa pro cestující s dětmi (vůz č. 21, místa 11 – 28), místa jsou situována v blízkosti "dětského kina".

Komfortní soupravy railjet ÖBB a railjet ČD budou od prosince 2014 nasazeny ve dvouhodinovém intervalu na linku Praha – Brno – Vídeň – Graz, na které nabídnou novou vyšší kvalitu služeb. Jednotky railjet patří do skupiny vysokorychlostních vlaků pro rychlost do 230 km/h. Cestujícím nabízejí moderní klimatizovaný interiér, oddíly business, 1. a 2. třídy, restaurační vůz, dětské kino a celou řadu dalších služeb a výhod. ČD tak ve spolupráci s ÖBB nabídnou na lince Praha – Brno – Vídeň – Graz nejmodernější a nejkomfortnější vlaky, jaké budou moci cestující železniční dopravy v ČR využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…