Zaměstnanci ČSOB dali druhou šanci projektům na podporu kulturních památek

13.03.2013 9:58

Druhou šanci v podobě finanční podpory na pokračování svých aktivit dostaly projekty, které byly v loňském roce podpořeny v rámci Menších komunitních grantů programu ČSOB a Era pro podporu regionů.

Zaměstnanci ČSOB dali druhou šanci projektům na podporu kulturních památek
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Za opětovné podpoření projektů Návrat oskeruše občanského sdružení Sorbus a Křížek v polích občanského sdružení Zelené srdce mohou odpovědné organizace vděčit zaměstnancům ČSOB a Ery / Poštovní spořitelny, kteří pro ně hlasovali na firemním intranetu. Celkem se hlasování zúčastnilo 639 zaměstnanců. Obě organizace obdrží finanční podporu ve výši 50 tisíc korun.

„Podpora společensky prospěšných a dobročinných projektů se v průběhu let stala pevnou součástí firemní kultury ČSOB. Naši zaměstnanci se aktivně zapojují do nejrůznějších dobrovolných činností a samotná ČSOB se snaží pomáhat nejen finančně. Jsme si vědomi příležitostí, ale i povinností, které s sebou fungování takové velké organizace jako je ČSOB přináší“ okomentovala výsledky Druhé šance Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Projekt Návrat oskeruše občanského sdružení Sorbus z Jihomoravského kraje chce za pomoci finanční podpory od ČSOB a Ery pokračovat v boji proti trendu ubývání stromů z krajiny pod Pálavou. Součástí tohoto úsilí je i aktivní zapojení místní veřejnosti do vysazování ovocných stromů se závazkem následné péče o ně. Sdružení tak naváže na zájem, který projekt vyvolal v minulém roce, a nabídne možnost zasazení stromu i těm, na které se dříve nedostalo. Organizace totiž hodlá založit vlastní školku a geneticky původní sazenice pro region produkovat sama.

Občanské sdružení Zelené srdce z kraje Vysočina si v rámci svého projektu s názvem Křížek v polích klade za cíl poukázat za pomoci naučné stezky na význam drobných památek pro krajinu. Naučná stezka povede i k těm křížkům, které jsou ukryty v náletové zeleni a o které se nikdo nestará, a tak postupně nenávratně zanikají. Občanské sdružení tak chce upozornit na fakt, že někdy stačí málo, aby se tyto kulturní památky podařilo zachránit. Členové sdružení se zároveň rozhodli nechat vyrobit stojany, lavičky a další vybavení naučné stezky lidmi s postižením v Chráněné dílně FOKUS Vysočina sídlícím v Pelhřimově. 

Druhá šance je součástí grantového programu ČSOB a Era pro podporu regionů. V rámci tohoto programu bylo v roce 2012 podpořeno 51 projektů v celkové částce přesahující 3 miliony korun. Také byl vyhlášen vítěz čtvrtého ročníku soutěže Era Starosta roku, jímž se stala paní starostka Vlasta Mokrá z obce Násedlovice v Jihomoravském kraji. Celkově bylo za dobu existence programu od roku 2007 podpořeno 255 komunitních projektů částkou převyšující 17 milionů korun. Odborným garantem programu ČSOB a Era pro podporu regionů je Nadace VIA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…