Diag Human SE: Vláda jedná v rozporu nejenom s českými, ale i evropskými právními normami

24.03.2013 8:11

Tiskové prohlášení společnosti Diag Human SE

Diag Human SE: Vláda jedná v rozporu nejenom s českými, ale i evropskými právními normami
Foto: Archiv
Popisek: Diag Human SE

Vláda ČR má dnes údajně jednat i o postupu v exekučních řízeních v zahraničí ve sporu se společností Diag Human. Vládě je předkládáno tvrzení, že v příštích dnech bude soudem jmenován třetí rozhodce takzvaného přezkumného senátu. Tito rozhodci – všichni v rozporu se zákonem vybraní pouze jednou stranou sporu – pak prý státu vyhoví, a tím, nějak automaticky, prý skončí i exekuční řízení v zahraničí.

Společnost si dovoluje upozornit členy Vlády na skutečnost, že protiprávní postup, kterým si s pomocí soudů snaží jmenovat všechny rozhodce takzvaného přezkumného senátu, je v rozporu nejenom s českými, ale i evropskými právními normami.

Jakékoliv „rozhodnutí“ takového nelegitimního spolku bude okamžitě soudně napadeno. Zejména ale nebude mít sebemenší vliv na pokračování exekučních řízení v zahraničí. Ta jsou vedena podle mezinárodní smlouvy, nadřazené podle ústavy českému zákonu a rozhodnutím. Už padesát let při výkonu cizích rozhodčích nálezů proto vůbec nezáleží na tom, jak si jakýkoliv stát u „svých soudů“ či rozhodců poradí.

Konečné rozhodnutí o vykonatelnosti už pátého rozhodčího nálezu ve prospěch Diag Human v tomto sporu tedy vynese nezávislý zahraniční soud, a ne otevřeně podjatá skupinka státem vybraných funkcionářů. Společnost si v této souvislosti dovoluje upozornit členy Vlády ČR, že k tomu, aby se nález stal vykonatelným v celém světě, stačí jeden rozsudek v kterékoliv z více než sto čtyřiceti signatářských zemí Newyorské úmluvy.

Společnost Diag Human zároveň sděluje, že exekuční řízení pokračují ve všech podaných jurisdikcích, a žádné z řízení neskončilo, tak, jak se snaží tvrdit Ministerstvo zdravotnictví. V minulých dnech bylo naopak znovu zahájeno exekuční řízení ve Spojených státech, a běží závěrečná jednání o zahájení exekučních řízení v dalších strategicky důležitých zemích. Společnost také v minulých dnech obdržela potvrzení o tom, že Evropská komise a její dohlédací orgány přijaly a projednají její stížnost ke zneužití české justice.

Společnost Diag Human také v příštích dnech podá žalobu na Ministerstvo kultury o poškození dobrého jména.

Diag Human SE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…