DPP uzavře metro C v úseku Muzeum – Pražského povstání

21.03.2013 19:00

O letošních Velikonocích ve dnech od 30. března do 1. dubna bude mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání obousměrně přerušen provoz.

DPP uzavře metro C v úseku Muzeum – Pražského povstání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Provoz metra C bude ve zbývajících částech metra zachován. Výluka potrvá souvisle od sobotního rána 30. března a skončí ranním zahájením provozu v úterý 2. dubna. Důvodem výluky je celková oprava výhybky u stanice metra I. P. Pavlova. Rekonstrukce výhybky se uskuteční po 39 letech provozu.

„Jsme přesvědčeni, že i tato připravovaná výluka proběhne – stejně jako tři předchozí v loňském roce – zcela bez komplikací. Věříme, že cestující budou spokojeni s množstvím náhradních spojů i informačním systémem a pochopí nezbytnost prováděných prací. Vždy se snažíme plánovat uzavírky na víkendy či svátky, kdy řada Pražanů opouští město, a omezení se tak dotkne méně lidí,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

Provoz metra mezi stanicemi Háje – Pražského Povstání a Letňany – Muzeum bude zachován s tím, že v úseku Florenc – Muzeum budou vlaky jezdit pouze po jedné koleji.

Mezi stanicemi Hlavní nádraží – Pražského povstání bude zavedena náhradní autobusová doprava XC s intervalem 7 – 8 minut, ve večerních hodinách 10 minut. K zajištění dostatečné informovanosti cestujících bude sloužit přibližně 40 informačních tabulí se základními informacemi o výluce a s navigací na náhradní autobusovou dopravu XC, navíc i v angličtině a němčině.

Na nejexponovanějších místech budou vyškolení a jazykově vybavení pracovníci radit cestujícím o dopravních opatřeních spojených s výlukou (denně mezi 7:00 až 22:00 hodinou). Prodloužena bude i provozní doba telefonní infolinky 296 19 18 17, která bude po dobu výluky k dispozici od 7:00 do 22:00 hodinou.

Důvodem výluky není jen výměna výhybky na 2. koleji u stanice I. P. Pavlova, ale i výměna dřevěných pražců před výhybkou č. 2 na sousední koleji a sanace dilatačního kolejového zařízení mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad.

Po loňské velikonoční výluce, během níž proběhla výměna výhybky na první koleji I. P. Pavlova, tak budou ve stanici vyměněny obě výhybky mezi tratí C a traťovými spojkami k trati A.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…