ŠKODA Rapid získala cenu ‚red dot‘ za design

26.03.2013 9:00

ŠKODA Rapid získala jednu z nejprestižnějších designérských cen: kompaktní model tradiční české značky získal cenu ‚red dot‘ za produktový design.

ŠKODA Rapid získala cenu ‚red dot‘ za design
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Tuto mezinárodně uznávanou pečeť kvality za vynikající design uděluje každoročně odborná porota v jedné z největších designových soutěží na světě „red dot design awards“. Rapid je šestou modelovou řadou značky ŠKODA, která obdržela cenu ‚red dot‘.

Nová ŠKODA Rapid se vyznačuje dokonalými proporcemi, jasně a čistě tvarovanými plochami a ostře navrženými liniemi. Rapid je prvním sériovým vozem značky ŠKODA, u kterého byl uplatněn nový designový jazyk značky ŠKODA. Nový design je jasný, precizní, svěží a emocionální. Vedle výrazného vzhledu přesvědčuje Rapid také nabídkou prostoru, vynikajícím poměrem ceny a užitné hodnoty, rozsáhlou bezpečnostní výbavou a hospodárnými motory.

Kompaktní model stanovuje měřítka ve své třídě. Díky objemu zavazadlového prostoru 550 litrů a sklopnému zadnímu opěradlu vykazuje kvality běžné u vozů s karoserií kombi. Mimořádné vlastnosti vozu ŠKODA Rapid ocenila také porota soutěže ‚red dot‘ v mezinárodním složení 37 renomovaných odborníků na design, kteří produkty posuzují. Mezi kritéria hodnocení patří stupeň inovace, funkčnost, ergonomie, životnost, ekologičnost a intuitivní kvalita.

„Designérský tým společnosti ŠKODA a mě samotného toto ocenění velice těší. Do vývoje nového designérského jazyka značky ŠKODA jsme investovali hodně práce a celé srdce. Na modelu ŠKODA Rapid jsme tento design poprvé uplatnili u sériového modelu,“ říká Jozef Kabaň, šéfdesignér společnosti ŠKODA AUTO a.s. „Tato cena je skvělým oceněním naší práce.“

Nová ŠKODA Octavia přesvědčí také svou zcela novou podobou. Nikdy předtím nebyla žádná Octavia tak dynamická současně nadčasově elegantní, výrazná, hodnotná a suverénní jako třetí generace tohoto bestselleru. Nová Octavia je nezaměnitelnou tváří v mase automobilů. Navíc má i celou řadu chytrých řešení. Řešení těchto detailů vyhodnotila porota soutěže ‚red dot‘ jako mimořádně zdařilé a udělila vozu čestné uznání. Podrobnosti vysvětlí porota později.

V letošním roce před porotu předstoupilo 1 865 designérů, architektů a firem z 54 zemí s celkem 4 662 produkty – více než kdykoli předtím v celé historii soutěže ‚red dot‘. Oblast „produktový design“ v ročníku 2013 zahrnuje celkem 19 různých kategorií.

Značka ŠKODA přitom není odborníkům neznámá: v roce 2010 získaly cenu ‚red dot‘ hned dva modely této značky - ŠKODA Yeti a ŠKODA Superb Combi. V roce 2008 byla touto cenou za design vyznamenána ŠKODA Fabia, v roce 2007 tuto cenu získala ŠKODA Roomster. Jako první vůz značky ŠKODA už předtím porotce přesvědčila a cenu ‚red dot‘ získala oblíbená Octavia Combi (2006). Touto prestižní cenou se tedy může pyšnit již šest modelů tradiční české automobilky.

Vyhlášení soutěže ‚red dot design award‘ se bude konat 1. července 2013 v divadle Aalto-Theater v Essenu, kde bude vůz ŠKODA Rapid také vystaven. Essenské ‚red dot design museum‘ představí v době od 2. do 28 července všechny oceněné produkty na mimořádné výstavě „Design on stage – winners red dot award: product design 2013“.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…