Radiožurnál nově v DAB multiplexu Českých radiokomunikací

26.03.2013 11:39

V úterý 26. března 2013 bude ve 12 hodin zahájeno vysílání Českého rozhlasu Radiožurnálu v systému digitálního rozhlasu DAB v multiplexu Českých radiokomunikací v Praze.

Radiožurnál nově v DAB multiplexu Českých radiokomunikací
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

České radiokomunikace rozšířili po měsíci pilotního vysílání digitálního rozhlasu DAB svůj pražský multiplex o další stanici - Český rozhlas Radiožurnál. Stanici je možné naladit v multiplexu šířeném v pásmu L, konkrétně na kanálu LI, který byl spuštěn začátkem března. Multiplex Českých radiokomunikací je šířen z vysílací věže na pražském Žižkově výkonem 1 kW s vertikální polarizací.

Vedoucí Týmu digitálního vysílání Českého rozhlasu Pavel Balíček potvrzuje ochotu Českého rozhlasu nadále rozšiřovat možnosti příjmu digitálního rozhlasu: „Rozhlas vítá možnost zařazení našich programů do další pozemní sítě digitálního rozhlasového vysílání DAB, budeme se nadále snažit rozšiřovat programovou nabídku a pokrytí digitálního rozhlasu v České republice.“ Digitální vysílání je pro Český rozhlas jednou z priorit, jak dokazuje třeba zorganizování odborné konference na půdě Senátu, která se uskutečnila koncem letošního ledna.

Další informace o digitálním vysílání naleznete na webu rozhlas.cz/digital

Signál digitálního rozhlasového vysílání naladí až 50 % obyvatel České republiky (stav v březnu 2013) a pokrytí se bude v dalších měsících ještě rozšiřovat. Programy Českého rozhlasu se vysílají kromě multiplexu Českých radiokomunikací také v síti společnosti Teleko, která má v nabídce tyto stanice: ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka, ČRo Vltava, ČRo Jazz (00.00-16.00)/ČRo Plus (16.00-24.00), ČRo D-dur, ČRo Radio Wave, Rádio Junior. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…