České dráhy posílí v období Velikonoc dálkové spoje

29.03.2013 10:55

V období Velikonočních prázdnin, od 28. března do 1. dubna, posílí České dráhy dálkové vlaky na nejdůležitějších tratích v republice.

České dráhy posílí v období Velikonoc dálkové spoje
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 

Kromě mimořádně zařazených vagonů rozšíří přepravní kapacitu také pravidelně zařazované posilové vozy a také posilové spoje před začátkem a na konci víkendu. České dráhy přesto doporučují nákup jízdenek a místenek v předstihu.
 
Nejvíc dodatečných vozů bude zařazeno do souprav na tratích Praha – Ostrava – Žilina a Praha – Brno – Břeclav. Delší soupravy ale pojedou také na dalších linkách.Počet dodatečných míst k sezení vzroste o více než 5 tisíc.
 
Přestože budou mít dálkové vlaky o Velikonocích více vozů, České dráhy doporučují cestujícím, aby si pořídili do dálkových vlaků místenky. Jízdní doklady je možné zakoupit v předprodeji na pokladních přepážkách ČD, v jízdenkových automatech v klíčových stanicích, na eShopu ČD, případně telefonicky na lince Kontaktního centra ČD 840 112 113. Nákupem v předprodeji nebo alternativními prodejními kanály se cestující vyhnou frontám, které se mohou přes personální posílení pokladen ve stanicích tvořit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…