Unipetrol podpoří vznik nové chemické expozice v Národním technickém muzeu

30.03.2013 16:47

Společnost Unipetrol podpoří ve spolupráci s Národním technickým muzeem v Praze realizaci expozice Chemie kolem nás, která bude vytvořena v budově NTM v první polovině roku 2013 a následně zpřístupněna veřejnosti. Kromě technické spolupráce poskytla společnost Unipetrol NTM finanční dar v hodnotě 350 000 korun.

Unipetrol podpoří vznik nové chemické expozice v Národním technickém muzeu
Foto: red
Popisek: Unipetrol

 

„Jsme rádi, že se naše společnost může podílet na realizaci nové chemické expozice v Národním technickém muzeu, jejímž cílem bude přiblížit význam chemie široké veřejnosti a poukázat na její nezbytnost v každodenním životě,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva Unipetrolu Piotr Chełmiński.
 
„Vítáme, že se partnerem nové expozice chemie v NTM stal Unipetrol, společnost, která dlouhodobě a cílevědomě podporuje chemii na všech úrovních vzdělávání a výzkumu,“ konstatoval generální ředitel NTM Karel Ksandr.
 
V rámci expozice Chemie všude kolem nás budou moci návštěvníci shlédnout řadu exponátů, archivních obrazových i filmových materiálů. Součástí expozice bude také chemická laboratoř, výukový prostor pro doprovodné projekty a interaktivní program Cesta za tajemstvím ropy.
 
Národní technické muzeum má dnes statut ústředního muzea a vědeckého pracoviště České republiky s funkcí dokumentační, presentační, metodickou a informační v oblasti historie vědy a techniky. Základem jeho činnosti jsou sbírky, vytvářené jako paměť společnosti, jenž jsou hmotným dokladem vývoje techniky, průmyslu, dopravy, architektury a vědy české i zahraniční provenience, zejména však z území našeho státu.  
 
UNIPETROL, a.s. ovládá společnosti, které působí v petrochemickém průmyslu v České republice. V roce 2005 se stal Unipetrol součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina Unipetrol se zaměřuje především na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a na petrochemickou výrobu. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům v České republice i na středoevropském trhu. Skupina Unipetrol je v České republice jedna z největších z hlediska obratu a zaměstnává téměř 4000 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…