Kolínský jubilant z TPCA rozvezl na 3 000 knih

31.03.2013 13:57

Vůz se sérovým číslem dva miliony, který sjel z výrobní linky kolínského závodu TPCA Toyota Peugeot Citroën loni v březnu, rozvezl ve službách Městské knihovny Kolín na 3 000 knih a najel 5 500 km. Dvoumiliontý vůz, Peugeot 107, je využíván pro rozvoz knih starším a imobilním občanům, stejně tak i čtenářům po úrazech a operacích.

Kolínský jubilant z TPCA rozvezl na 3 000 knih
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

 

Městská knihovna Kolín, jejíž historie sahá do roku 1873, obdržela z rukou starosty města Kolín Víta Rakušana klíčky od vozu už v loňském roce. Vůz městu věnovala automobilka TPCA, která tímto krokem vyjádřila poděkování za dlouhodobou spolupráci a partnerství s městem a jeho obyvateli. 
 
„Automobil nám v mnohém ulehčil práci. Nejen, že jsme díky němu mohli začít rozvážet knihy starším a imobilním občanům, pro které je naše služba jakýmsi spojením se světem, ale slouží i pro potřeby našich poboček. Vlastnosti automobilu plně splňují naše očekávání a potřeby čtenářů,“ řekl Mgr. Pavel Kárník ředitel kolínské knihovny. 
 
Vůz slouží k převozu knih a zásobování Městské knihovny včetně tří poboček a Městského informačního centra v Kolíně různými prospekty či mapami. Největší radost však dělá čtenářům, ke kterým knihovna v rámci projektu „Moudré a kultivované stáří“ pravidelně dojíždí až do domu. A to zcela zdarma v rámci ročního členského příspěvku. Knihy jsou rozváženy zejména po území města. Služba zahrnuje také místní školy a Domov důchodců, kde zaměstnanci knihovny předčítají seniorům. 
 
Městská knihovna navštívila v rámci cenných zápůjček předmětů i Prahu, Turnov a Terezín. Kolínský automobil, se kterým knihovna najede v řádu 500 km měsíčně, tak potvrzuje své kvality dobře odvedené práce českého závodu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…