OZO Ostrava: Zahrádkáři, neváhejte. Je tady nová sezona

02.04.2013 12:24

OZO Ostrava nabízí občanům i firmám pravidelný svoz zeleně, její následné zpracování a prodej kompostu a zeminového substrátu. Prodej probíhá přímo v areálu kompostárny v Ostravě-Hrušově a ve vybraných sběrných dvorech, a to za velice výhodné ceny. V případě zájmu zajišťuje OZO Ostrava také jejich přepravu na místo určení zájemce.

OZO Ostrava: Zahrádkáři, neváhejte. Je tady nová sezona
Foto: OZO Ostrava
Popisek: Centrum odpadové výchovy, vzdělávací středisko společnosti OZO Ostrava

 

Již třetí sezonu nabízí odpadová společnost OZO Ostrava pro zájemce z řad občanů i firem ve své svozové oblasti svážení zeleně. Tato služba je určena zejména majitelům zahrad, kteří chtějí mít kolem domu krásně udržovaný trávník, ale nechtějí mít na zahradě kompostér nebo po každém sekání odvážet trávu do sběrného dvora. „Právě pro ty zahrádkáře, kteří dávají přednost pohodlí, je určena naše služba, která spočívá v přistavení speciálních hnědých popelnic na zeleň a v pravidelném čtrnáctidenním vývozu jejich obsahu v období od dubna do listopadu,“ říká k nabízené službě tisková mluvčí OZO Ostrava Vladimíra Karasová a pokračuje: „Přistavované popelnice na zeleň mají perforované stěny a dvojité dno, aby se k uloženému rostlinnému odpadu dostal vzduch a obsah popelnic nezahníval. Nabízíme je ve dvou objemech – 120 a 240 litrů.“ Objednatel služby do nich kromě posekané trávy může odkládat i další biologicky rozložitelné odpady, které vyprodukovala jeho zahrada. Jedná se například o nať a slupky ze zeleniny, spadané ovoce a na podzim shrabané listí. Co ale do těchto popelnice nepatří, jsou zbytky tepelně upravovaných potravin obsahující tuky. Ty by znemožnily další zpracování a využití svezeného zeleného odpadu.

Zeleň pak OZO Ostrava sváží do své kompostárny v Ostravě-Hrušově, kde z ní vyrábí kompost
a zeminový substrát. Oba výrobky si zde mohou zájemci také zakoupit, a to za velice příznivé ceny! „Náš kompost poslouží zejména těm, kteří potřebují půdu na zahrádce obohatit o potřebné živiny, hotový zeminový substrát pak třeba při vyrovnávání terénu, případně zakládání nové užitkové či okrasné zahrady. Oba výrobky jsou připraveny k prodeji přímo v naší kompostárně v Hrušově a jejich cena je nesrovnatelně nižší než cena pytlovaných substrátů z hobbymarketů. V menším množství je pak možné oba výrobky zakoupit i ve vybraných sběrných dvorech v Ostravě,“ dodává Vladimíra Karasová s tím, že kdo si nemůže pro výrobek přijet sám, tomu OZO Ostrava nabízí i přepravu
na místo určení.

Podrobnější informace o obou službách jsou všem zájemcům k dispozici na webových stránkách www.ozoostrava.cz nebo na bezplatné infolince 800 020 020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…