JUDr. Petr Novotný zahájil seminář magazínu Profit

03.04.2013 12:11

JUDr. Petr Novotný LL. M., partner advokátní kanceláře MT Legal, která je členem Asociace pro veřejné zakázky, zahájil sérii regionálních odborných seminářů pořádaných magazínem Profit, seznámením přítomných s praktickými dopady novely zákona o veřejných zakázkách

JUDr. Petr Novotný zahájil seminář magazínu Profit
Foto: MT Legal
Popisek: JUDr. Petr Novotný zahájil seminář magazínu Profit

V pražském hotelu Clarion se 12. března 2013 uskutečnila první z řady konferencí, které se v letošním roce chystá Profit uskutečnit. Seminář „Jak pomocí elektronických tržišť efektivně nakládat s veřejnými zakázkami“ si kladl za cíl seznámit účastníky s  vlivem novely zákona o veřejných zakázkách (ZVZ) na způsob zadávání a výběr dodavatelů v praxi a přiblížit nakládání s veřejnými zakázkami prostřednictvím elektronických tržišť.  Příspěvek JUDr. Petra Novotného mimo jiné vysvětlil některé z důvodů špatných výsledků studie o dopadu novely ZVZ. Jedním z nich je snížení limitu pro povinné vypsání tendru dle ZVZ, na které není zákon koncipován. S procesem je nadále spojená nutnost poměrně náročných administrativních kroků (ustanovení hodnotících komisí či zpracování poměrně komplikovaných protokolů apod.), které zpomalují a znesnadňují celý průběh zadávacích řízení.

Advokátní kancelář MT Legal se zabývá především oblastí veřejného investování se zaměřením na zadávání veřejných zakázek, udělování koncesí a uzavírání koncesních smluv (PPP), veřejnou podporu a EU fondy. Služby v oblasti veřejného investování jsou doplněny službami v oblasti korporátního a závazkového práva, občanského práva, práva duševního vlastnictví se zaměřením na informační technologie, stavebního práva, práva v oblasti vodohospodářských infrastruktur, pracovního práva a práva ES/EU. MT Legal využívá více než patnáctiletých zkušeností jednotlivých členů právnického týmu. Advokátní kancelář MT Legal získala certifikát kvality ISO 9001:2008 udělený společností NQA, která je členem skupiny NICEIC Group Limited. MT Legal patří jako jediná advokátní kancelář v ČR mezi 24 000 registrovaných společností u NQA .

Advokátní kancelář MT Legal, s.r.o. získala prestižní ocenění ČEKIA Stability Award 2009, čímž je zařazena mezi TOP 100 nejstabilnějších firem v ČR dle ČEKIA Stability Rating 2009. MT Legal se již podruhé umístila mezi pět nejlepších advokátních kanceláří v oblasti veřejných zakázek v České republice, a to na základě výsledků soutěže Právnická firma roku pořádané společností EPRAVO.CZ pod odbornou záštitou České advokátní komory, záštitou předsedy vlády ČR a ministra spravedlnosti ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…