Canon oznámil vývoj aktualizace firmwaru pro EOS C500, EOS C300, EOS C100

03.04.2013 18:09

Společnost Canon dnes oznámila vývoj aktualizace firmwaru pro tři ze svých průlomových kamer Cinema EOS a nové funkce softwaru Cinema RAW Development (CRD). Při vývoji upgradů vychází Canon ze zpětné vazby filmových profesionálů, čímž jasně ukázal své odhodlání podpořit jejich potřeby.

Canon oznámil vývoj aktualizace firmwaru pro EOS C500, EOS C300, EOS C100
Foto: Canon
Popisek: Canon

Nová verze firmwaru pro EOS C500, EOS C300 a EOS C100 bude nabízet novou funkci Magnify (zvětšení), která umožní uživatelům kontrolovat na LCD displeji zaostření v různých částech snímku, i v jeho středu. Díky tomu bude zaručena větší kontrola a flexibilita během natáčení.

Upgrade EOS C300 přinese také řadu funkcí, navržené pro nezávislé filmaře. Univerzálnost funkcí Push Auto Iris a One Shot AF, které umožní rychlou a snadnou kontrolu / nastavení expozice a zaostření před natáčením, ocení filmaři pracující v malých štábech. EOS C300 bude podporovat natáčení HD videa v rozlišení 1440 x 1080 při rychlosti 35 Mb/s. Tento formát využívají mnohá média a zpravodajské společnosti. 

Upgrade EOS C 100 přinese větší flexibilitu pro samostatné kameramany, nabídne podporu kontinuálního automatického ostření při použití objektivu Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM.

Nové funkce softwaru Cinema RAW Development

Vedle úpravy firmware kamer Cinema EOS přidá Canon nové funkce softwaru Cinema RAW Development. Ten bude dodáván s kamerou EOS C500 a bude určen pro úpravy, přehrávání a export formátu 4K Canon Cinema RAW.

Bude obsahovat funkci Input Device Transform pro barevné úpravy klipů ve formátu Canon Cinema RAW dat v souladu se standardem ACES (Academy Color Encoding Specification) v kompatibilním ACES formátu OpenEXR.  Akademie filmového umění a věd navrhla ACES jako SMPTE normu pro barevný prostor, který definuje odezvu na vstupních a výstupních zařízeních. Tím je zajištěna kontrola a vyváženost barev po celý proces, od natáčení až po střih, korekci barev, distribuci a promítání

Nová funkce umožní uživatelům zadat vstupní/výstupní body před úpravou nebo kopírováním záběrů ve formátu RAW, což usnadní práci na place i postprodukci. Současně bude možné vytvořit protokol historie úprav, kde budou uchovány detaily o souborech, které byly kopírovány nebo upraveny pomocí softwaru CRD.

Aktualizace firmwaru pro EOS C500, EOS C300, EOS C100 a software CRD bude k dispozici v průběhu roku 2013.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…