WPB Capital je obětí vyhrožování a vydírání!

03.04.2013 18:16

Vedení společnosti WPB Capital, jedné z nejvýznamnějších družstevních záložen v České republice, se s ohledem na závažnost a naléhavost současné situace rozhodlo otevřeně vystoupit a seznámit veřejnost s agresivními útoky ze strany bývalého člena Pavla Petroviče, kterým je nucena již druhým rokem čelit.

WPB Capital je obětí vyhrožování a vydírání!
Foto: WPB Capital
Popisek: WPB Capital

Počáteční osobní spor přátel totiž přerostl až ve snahu zlikvidovat WPB Capital. Útoky jsou podle všeho účelové, primárním cílem je zřejmě bývalý předseda představenstva Patrik Bugan. Vedení WPB Capital chce tímto otevřeně upozornit na tuto špinavou kampaň a zároveň ubezpečit veřejnost, že podnikání společnosti je zcela transparentní, právně regulérní a ekonomicky zdravé.

„Jsem odhodlán zničit WPB Capital!“

Pavel Petrovič podnikal spolu s Patrikem Buganem a Davidem Vavruškou v rámci skupiny WPB téměř 20 let a v roce 2008 se rozhodl odejít na odpočinek.

V rámci domluveného vypořádání, k němuž existují písemné doklady se souhlasem obou stran, získal postupně 155 milionů korun a další aktiva, to vše v celkové hodnotě 245 milionů korun. V roce 2011 ovšem Pavel Petrovič toto vypořádání zpětně odmítl a navýšil svůj požadavek o dalších 200 milionů korun.

Vedení skupiny WPB na to s odkazem na původní dohodu nepřistoupilo a od té doby čelí WPB Capital, spořitelní družstvo, nevybíravým útokům, které mají za cíl vyvolat paniku v řadách vkladatelů a zdiskreditovat společnost v očích České národní banky. Pavel Petrovič se se svými osobními přáteli Martinem Bendou (známým z kauz IF TREND, Kotva a dalších), Pavlem Novákem a ve spolupráci s řadou dnes již bývalých zaměstnanců skupiny WPB uchýlil k postupu založenému na rozhlašování lživých informací, vyhrožování, vydírání, vyvíjení psychického nátlaku, ovlivňování orgánů činných v trestním řízení a snaze poškodit jméno společnosti u státních orgánů a dozorového orgánu ČNB (útoky jsou podrobně zdokumentovány). Z těchto důvodů byl Pavel Petrovič již zbaven členství ve WPB Capital a Patrik Bugan na něj podal trestní oznámení za násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

„Jsem znechucen chováním Pavla Petroviče. Už několikrát nám oznámil, že je odhodlán zničit WPB Capital a zejména mě. Opakovaně také prohlásil, že mě a některé mé kolegy dostane do tepláků. Každý týden mi chodí anonymní zprávy s výhrůžným obsahem. Abych předešel účelové diskreditaci WPB Capital, vzdal jsem se funkce ve všech orgánech družstva. Je to nepříjemné, ale nenecháme se zastrašit, právo je na naší straně,“ říká bývalý předseda představenstva WPB Capital Patrik Bugan.

Hospodaření WPB Capital je naprosto v pořádku

Protože se v následujícím období dají očekávat další útoky ze strany Pavla Petroviče, společnost WPB Capital považuje za vhodné zdůraznit, že její hospodaření je zcela legální a transparentní a zároveň v dobré ekonomické kondici.

„V roce 2012 jsme hospodařili díky obezřetné politice s historicky nejvyšším ziskem před zdaněním, který dosáhl výše 116 milionů Kč. Počet členů přesáhl hranici 10 tisíc a v porovnání s rokem 2011 došlo také k výraznému zvýšení kapitálové přiměřenosti na 12,25 %,“ uvádí Peter Mojcík, místopředseda představenstva WPB Capital.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…