Nové kamery Canon XA25, XA20 a LEGRIA HF G30 rozšiřují tvůrčí možnosti uživatelů

03.04.2013 18:35

Společnost Canon rozšířila svou nabídku ručních videokamer o tři nové kompaktní modely, které jsou určeny profesionálům a video nadšencům. Modely XA25 a XA20 nabízejí kombinaci výkonného a zcela nového zobrazovacího systému, profesionálního zvuku a konektivity Wi-Fi.

Nové kamery Canon XA25, XA20 a LEGRIA HF G30 rozšiřují tvůrčí možnosti uživatelů
Foto: Canon
Popisek: Canon

To vše je umístěno v univerzálním, kompaktním těle, které se vejde do dlaně. Nový model LEGRIA HF G30 využívá stejně pokročilý zobrazovací systém a je optimalizován pro video nadšence a studenty filmu.

Představené modely nabízejí vysoce vynikající kvalitu a provozuschopnost a využívají vyspělé technologie společnosti Canon. Systém Canon HD Video byl kompletně změněn, objektiv, obrazový senzor i procesor nabízejí novou úroveň obrazu. Široké spektrum pokročilých snímacích funkcí a možností konektivity činí z těchto kamer ideální nástroje pro profesionální i amatérské využití. Lze je využít pro natáčení všeho, od zpráv a dokumentů až po svatby.

Pokročilý video systém Canon HD a prvotřídní optika

Modely XA25, XA20 a LEGRIA HF G30 využívají zcela nový zobrazovací systém, který byl navržen tak, aby poskytoval vynikající kvalitu obrazu a univerzálnost. Přelomový širokoúhlý objektiv s 20násobným zoomem disponuje ohniskovou vzdáleností 26,8 až 576 mmi. Zároveň využívá optickou technologii, kterou je osazena videokamera nejvyšší modelové řady XF305. Zdokonalená optická stabilizace s třemi režimy Optical Image Stabilizerii (IS) zahrnuje režim Dynamic OIS, jenž redukuje negativní efekty pohybu kamery v průběhu natáčení. Osmilamelová kruhová clona rovněž nabízí zdokonalený „bokeh“, který využívá unikátní technologii Canon Electro Magnetic Diaphragm. Ta byla vyvinuta pro objektivy řady EFs zajišťuje krásné rozostření pozadí i v záběrech s malou hloubkou ostrosti.

Nově vyvinutý senzor HD CMOS Pro typ 1/2,84  s rozlišením 2,91 megapixelu poskytuje vynikající dynamický rozsah a výkon i ve zhoršených světelných podmínkách. Zvětšený senzor maximalizuje oblast sběru světla. Je kombinován s vysoce sofistikovaným systémem zpracování obrazu, který redukuje obrazový šum a zvyšuje citlivost v horších světelných podmínkách.

Vynikající schopnosti zpracování poskytované procesorem DIGIC DV 4 nabízejí zdokonalenou kvalitu reprodukce obrazu. Doplňují silné stránky rodiny procesorů DIGIC DV, mezi které patří jemné přechody a věrná reprodukce barev. Zároveň podporují ukládání videa ve větších datových tocích. Obrazový senzor a procesor společně eliminují otřesů kamery a rozšiřují tak systém vysoce efektivní optické stabilizace o elektronickou, která detekuje a kompenzuje pohyby kamery v mnoha směrech.

Naprostá kontrola kreativity

Všechny nové modely jsou navržené pro maximální flexibilitu a podporují několik formátů nahrávání. Formáty AVCHD (až 28 Mb/s) a MP4 (až 35 Mb/s) poskytují i vysoké datové toky, které vyhovují mnoha profesionálním aplikacím. Video je nahráváno do duálních kartových slotů SDiii  s volbou rozlišení a počtu políček /s, až do 1080/50p. V režimu MP4 je podporována možnost rychlého a pomalého přehrávání, což nabízí větší svobodu volby nejlepšího nastavení dle kreativních požadavků.

Všechny modely rovněž podporují simultánní nahrávání různých formátů na každou z paměťových karet. Uživatelé získávají možnost pořizovat současněiv vysoce kvalitní záznamy Full HD v požadovaném formátu a menší soubory MP4. Ty mohou být díky výkonu procesoru DIGIC DV 4 rychleji a snadněji sdíleny i při časově kritických situacích, jako v případě dodávání nejnovějších zpráv. Kvalitnější kopie jsou uloženy pro pozdější využití.

Profesionálně optimalizované funkce

Modely XA25 a XA20 disponují stejným konceptem odnímatelné rukojeti, jaký má i populární Canon XA10. Lze ji snadno připojit nebo odpojit tak, aby úchop vyhovoval různým situacím. Vrchní část rukojeti nabízí mnoho dodatečných ovládacích prvků, jako jsou například vstupy XLR pro snímání zvuku v profesionální kvalitě z externích mikrofonů. Madlo rovněž má také zabudovanou integrovanou lampu IR, která zdokonaluje možnosti natáčení v infračerveném režimu, jímž modely XA25 a XA20 disponují. Jde o ideální prvek pro pořizování nočních dokumentů nebo živočichů žijících v temnotě.

Všechny tři nové modely nabízejí kompaktní, ergonomicky navržené tělo, které poskytuje vynikající možnosti ovládání a kontroly při natáčení. Nový dotykový displej typu OLED má úhlopříčku 8,77 cm (3,5´´) a obsahuje 1,23 milionu obrazových bodů. Poskytuje větší rozlišení, kontrast a zdokonalenou reprodukci barev v průběhu natáčení i přehrávání. Uživatelé mají plnou manuální kontrolu nad nastavením expozice: kombinace dotykového panelu a přizpůsobitelného kontrolního otočného ovladače umožňuje nastavovat světelnost a rychlost závěrky nebo clonu, zisk a expozici.

Přiblížení nebo ostření lze nastavovat prstencem na přední části objektivu. Navíc, nový kolébkový ovladač integrovaný v těle kamery je ideální pro snímání z ruky i ze stativu. Nabízí detailní kontrolu a pohodlí známé z podstatně profesionálnějších kamer. Zdokonalený elektronický hledáček EVF disponuje 1,56 milionu obrazových bodů na ploše s úhlopříčkou 0,61 cm (0,24´´). Lze jej otáčet až do úhlu 45 stupňů, nabízí vynikající detail a komfort pro efektivní natáčení z ruky nebo ze stativu.

Studiové připojení a bezdrátová podpora

Nové modely XA25, XA20 a LEGRIA HF G30 nabízejí pestrý výběr rozhraní. Fyzické vstupy jsou pohodlně seskupeny a hardwarová propojení zůstávají i při natáčení z ruky na místě. Všechny modely mají integrované rozhraní HDMI, mikrofon, USB a sluchátkový port. Kamera XA25 rovněž disponuje výstupem HD-SDI, který nabízí vyšší kapacitu nekomprimovaného připojení, což využije mnoho studiových aplikací.

Každá z představených kamer rovněž disponuje integrovaným dvoupásmovým rozhraním Wi-Fi (2,4 GHz a 5 GHz). Nabízí řadu možností využití v průběhu nebo po natáčení. Program Camera Remote podporuje bezdrátové nastavení v internetovém prohlížečiv. Aplikace Remote Browser uživatelům umožňuje prohlížet pořízené záznamy v prohlížečích chytrých telefonů nebo tabletů, bez nutnosti přehrávacího
softwaru.

Funkce FTP File Transfer umožňuje uživatelům přemisťovat záznamy na servery FTP prostřednictvím bezdrátového přístupového bodu rychlostí až 150 Mb/s. Díky programu Media Server může být rozhraní Wi-Fi využito i k bezdrátovémuvi přehrávání videa uloženého v kameře na podporovaných televizorech nebo počítačích. Aplikace Canon Movie Uploader, která je určena pro zařízení s operačním systémem iOS, podporuje také přímé nahrávání filmů do služeb YouTube nebo Facebook.  Nejvyšší rychlost přenosu je 24 Mb/s.

XA25 – hlavní charakteristika:

Objektiv 26,8mm, f/1,8-2,8 lens, 20x zoom, Dynamic OIS
Obrazový senzor 1/2,84” HD CMOS PRO
Dotykový OLED displej 8,77cm (3,5”) OLED
Nahrávání v duálním formátu; DIGIC DV 4
Výstup HD-SDI
1,56 milionu bodů hledáčku EVF, 45° náklon
Rychlé a pomalé přehrávání
Vestavěná lampa IR
2x vstupy XLR
Zabudované Wi-Fi

XA20 – hlavní charakteristika:

Objektiv 26.8mm, f/1.8-2.8 lens, 20x zoom, Dynamic OIS
Obrazový senzor 1/2,84” HD CMOS PRO
Dotykový OLED displej 8,.77cm (3.5”) OLED
Nahrávání v duálním formátu; DIGIC DV 4
1,56 milionu bodů hledáčku EVF, 45° náklon
Rychlé a pomalé přehrávání
Vestavěná lampa IR
2x  vstupy XLR
Zabudované Wi-Fi

LEGRIA HF G30 – hlavní charakteristika:

Objektiv 20x zoom, 26.8mm široké ohnisko; 8lištová kruhová clona
Vzdálené nastavení a sdílení s Wi-Fi
Synchronní nahrávání  ve formátech AVCHD a MP4
Obrazový senzor Canon HD CMOS PRO, DIGIC DV 4
Optická stabilizace Optical Intelligent IS
Plně manuální optická kontrola
Rychlé ostření AF; Face Detection
Dotykový OLED displej 8,8cm

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…