Noc s Andersenem zažijí děti i v Českém rozhlase

04.04.2013 13:25

Letošní pohádkové noci v Českém rozhlase se zúčastní téměř 120 dětí. Od pátku 5. dubna do sobotních ranních hodin budou prožívat dobrodružství plná pohádek, her, soutěží i zpívání v nejrůznějších prostorách rozhlasové budovy.

Noc s Andersenem zažijí děti i v Českém rozhlase
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

 

Program bude zahájen v atriu divadelním představením „O Sněhurce“ společnosti Teátr Víti Marčíka, děti navštíví rozhlasovou knihovnu, v jednom ze studií si vyzkouší, jak se nahrává pohádka. Pozvání přijal loutkář Tomáš Běhal, který s dětmi vyrobí různé loutky. Připravena je velká literární soutěž, malování přáníček na strom Pohádkovník a mnoho dalšího. Partnerem letošního ročníku je Nadační fond Albert, který přispěl divadelním představením Zelenina s ovocem dají páku nemocem a svačinou pro všechny účastníky.

Pro rozhlasové posluchače je u příležitosti výročí světoznámého pohádkáře Hanse Christiana Andersena připraveno speciální vysílání Rádia Junior. Celý týden se na jeho vlnách budou objevovat nejznámější Andersenovy pohádky. V pátek 5. dubna to budou od 12.00 hodin Malá mořská víla a od 20.00 hodin Cínový vojáček a tanečnice.

K celostátní akci Noc s Andersenem, kdy se u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena ve stejném termínu vždy v pátek večer otevřou po celé České republice i na některých místech v zahraničí dveře knihoven, škol a nejrůznějších institucí, aby se sešly děti, které mají zájem o knížky a chtějí si celou noc společně číst, hrát, soutěžit či poslouchat pohádky a povídky, se Český rozhlas aktivní účastí připojí již pošesté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…