Skupina RWE v ČR má novou výrobní divizi RWE Energo

05.04.2013 10:20

Skupina RWE seskupila výrobu tepla a elektřiny spolu aktivitami v oblasti bioplynu a CNG do nové společnosti RWE Energo, s.r.o. Výrobní divize skupiny vznikla fúzí RWE Plynoprojekt a KA Contracting ČR.

Skupina RWE v ČR má novou výrobní divizi RWE Energo
Foto: red
Popisek: RWE

 

RWE Energo obhospodařuje 28 provozů s 90 zaměstnanci a 10 plnicích stanic CNG. Největším provozem firmy je teplárna Náchod s instalovaným výkonem 118 MWt a 17 MWel. Celkově RWE Energo zajišťuje zákazníkům roční dodávky v objemu 900 000 GJ tepla a 60 000 MWh elektřiny.
 
„Naším hlavním úkolem je vybudovat prosperující firmu, která bude stavět další zdroje a vyrábět elektřinu s teplem. Na trhu také hledáme zajímavé projekty k akvizici. Stávající provozy optimalizujeme instalací kogeneračních jednotek, což se pozitivně projevuje na efektivitě a ekonomice výroby energií.,“ řekl Pavel Bartl, jednatel a CEO RWE Energo.
 
RWE tak dokončila další krok plánované konsolidace svých českých aktivit, jejímž cílem je přehledná a efektivní organizační struktura rozdělená do čtyř oblastí podnikání: obchod, skladování plynu, distribuce plynu a výroba energií. „Vytvořením RWE Energo reagujeme na měnící se podmínky na trhu. Provedené změny a nové nastavení umožňují zvýšit efektivitu a flexibilitu činností, které společnost vykonává,“ řekl Pavel Bartl.
 
Vedení společnosti RWE Energo:
Pavel Bartl, CEO
Lukáš Roubíček, CFO
Viktor Kalina, COO
 
RWE Energo navazuje na patnáctiletou tradici KA Contracting ČR na českém trhu, která se zabývala zřizováním, financováním, modernizací a provozem soustav centrálního a lokálního zásobování teplem a výrobou elektřiny. Výroba tepla a elektrické energie z klasických či obnovitelných zdrojů zůstane i nadále hlavní náplní RWE Energo. „Po RWE Plynoprojektu jsme od ledna převzali také podnikání v oblasti CNG, neboli stlačeného zemního plynu v dopravě, kde provozujeme 10 CNG plnicích stanic,“ dodal Bartl.
 
Současně s rebrandingem na RWE Energo došlo také ke změně sídla. Dosavadní pracoviště v Praze 4 – Michli a v Praze 1 v Truhlářské ulici se nyní stěhují na novou adresu do moderní administrativní budovy na Proseku v Praze 9 (Prosecká 855/68).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…