Hyundai Xcient slaví světovou premiéru na autosalonu v Soulu

05.04.2013 20:08

Divize užitkových vozidel společnosti Hyundai Motor Company představila na autosalonu v Soulu nové těžké nákladní vozidlo Xcient. Nástupce řady vozidel Trago, která byla uvedena v roce 2006, přichází na scénu s ještě lepším designem a mnoha vylepšenými prvky.

Hyundai Xcient slaví světovou premiéru na autosalonu v Soulu
Foto: red
Popisek: Hyundai

Xcient stanovuje nová měřítka na trhu těžkých nákladních vozidel pozoruhodnou kombinací impozantního dynamického designu, nejnižší spotřeby paliva ve své třídě a prostorné kabiny.

Xcient, jehož tříletý vývoj stál 200 miliard wonů (cca 3,61 miliardy Kč), nabízí kompletní řadu variant včetně skříňových vozidel, tahačů a sklápěčů. Od prvních fází vývoje byly plně zohledňovány potřeby provozovatelů nákladních vozidel a tržní trendy.
 
Široká maska chladiče podtrhuje sebevědomý vzhled vozidla, zatímco široké charakterové linie umocňují jeho odvážný a zároveň sofistikovaný charakter.
 
Výška kabiny byla zvýšena o 330 mm na 1895 mm, aby měli řidiči k dispozici více prostoru. Šířka lůžka uvnitř kabiny byla zvětšena z 650 mm na 800 mm v rámci optimalizace nákladního vozidla pro dálkovou dopravu. Více praktičnosti nabízí také úložný prostor o objemu 1046 litrů. Xcient je nabízen se dvěma variantami vznětových motorů: desetilitrový motor H poskytuje nejvyšší výkon 309 kW (420 k) a maximální točivý moment 1960 N.m, zatímco motor Powertech je vyladěn na nejvyšší výkon 382 kW (520 k) a maximální točivý moment 2499 N.m.
 
Vzhledem k lepším provozním vlastnostem motorů se podařilo zvýšit hospodárnost nového modelu o sedm procent v porovnání s předchůdcem. Nový model se navíc může pochlubit delší životností díky vylepšeným komponentům, jakými jsou např. dvojitá spojka, vzduchové odpružení a tlumiče. Výsledkem je hospodárnější provoz s nižšími náklady na údržbu.
 
Xcient je prvním užitkovým vozidlem vybaveným poprvé celou řadou komfortních prvků. Mezi ně patří klimatizované sedadlo řidiče s přívodem chladného/teplého vzduchu a spouštění motoru tlačítkem. Zvláštní pozornost si zaslouží vyspělá telematická služba Hyundai Blue Link, která nalézá poprvé uplatnění v užitkovém vozidle Hyundai.
 
Hyundai Xcient se začne prodávat ve druhé polovině letošního roku. Cíl globálního prodeje byl stanoven na 60 000 jednotek do roku 2017. Hyundai představí nové vozidlo v rámci předváděcích akcí na zahraničních trzích včetně Peru a Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…