SPELOS: Ústavní soud vystavil Českou republiku riziku arbitráží a nelegálního hazardu

11.04.2013 20:36

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů SPELOS zásadně nesouhlasí s dnešním výrokem Ústavního soudu. Ten totiž de facto vyškrtl z novely loterního zákona ustanovení, které umožňovalo provozovat některé druhy loterií a jiných podobných her povolených ministerstvem financí až do konce roku 2014.

SPELOS: Ústavní soud vystavil Českou republiku riziku arbitráží a nelegálního hazardu
Foto: SPELOS
Popisek: Petr Vrzáň

"ÚS dnes rozhodl o tom, že se stát v podstatě vzdává regulace legálního herního průmyslu a předává tento segment trhu mafiím," řekl ředitel SPELOS Petr Vrzáň a dodal: „Nález je špatným signálem pro celou, nejen podnikatelskou veřejnost. Trh, který vyklidí legální provozovatel, velmi brzy obsadí nelegální provozovatel a mafie."

Nárůst černého hazardu je patrný již nyní, a to především v místech, kde se obce rozhodly jít cestou nulové tolerance hazardu.

"Jsou to různé internetové kiosky, jsou to občanská sdružení, která podnikají bez jakékoliv regulace obcí i státu, nemají příslušná povolení, neplatí žádné daně a odvody. Drancují tuto zemi za pochodu. Stamiliony korun se nyní přelijí na neregulovaný internet a nedaněný černý trh," dodal Vrzáň.

Na základě zkušeností z Polska či Ukrajiny je přitom více než jasné, že vymýtit černý hazard je prakticky nemožné.

„Je také naprosto nepřijatelné, aby stát měnil podmínky podnikání prakticky ze dne na den. Tohle v žádném jiném průmyslu nenajdete a svědčí to o absolutní právní nejistotě nestabilitě podnikatelského prostředí,“ uvádí šéf SPELOS.

Nálezem Ústavního soudu se navíc Česká republika vystavuje velkému riziku arbitráží a to nejen ze strany samotných provozovatelů, ale také ze strany smluvních zahraničních partnerů, se kterými byly uzavřeny dlouhodobé kontrakty navazující na doby platnosti vydaných povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…