Pilsner Urquell sází na českou originalitu

13.04.2013 9:27

Pilsner Urquell odstartoval svůj nový komunikační koncept značky v duchu „Originalita. To pravé bohatství.“ televizním spotem, ve kterém připomíná a oslavuje českou vynalézavost a originalitu.

Pilsner Urquell sází na českou originalitu
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

 

Pilsner Urquell se zde prezentuje jako jeden z výjimečných českých originálů, který inspiroval svět, spolu s legendárním vozem Tatra 87 a revolučními silonkami. Spot je součástí první kampaně z dílny agentury Ogilvy&Mather pro značku Pilsner Urquell a pokračuje ve vizuálním stylu typickém pro tuto značku.
 
Krátce po jeho uvedení na televizní obrazovky byl spot v prestižním marketingovém médiu Adweek  oceněn jako pátý nejlepší spot týdne.
 
Kampaň navazuje svým stylem na ty předchozí, ale příběh je odlišný. Tentokrát sází na českou důmyslnost a originalitu. „Je až s podivem, kolik existuje českých originálů, na které bychom měli být jako národ hrdí. Proto jsme se rozhodli je lidem připomenout,“ řekl Jan Šolta, senior brand manažer značky Pilsner Urquell, a dodává: „V novém spotu se tak objeví legendární osobní vůz Tatra 87, revoluční silonové punčochy a samozřejmě jako jeden z českých originálů Pilsner Urquell, první zlaté pivo se 170letou tradicí, který dal vzniknout nové kategorii piv typu pils, reprezentující dnes 70% světové produkce piva.“
 
Režie spotu se ujal Roman Valent v produkci společnosti Boogiefilms. Velkým úspěchem pro tvůrce i značku je zařazení mezi pět nejlepších celosvětových spotů prestižním americkým marketingovým mediem Adweek krátce po jeho uvedení na televizní obrazovky.
 
Na komunikaci v TV navazuje ve velkých městech outdoorová kampaň, jak jinak než v originálním stylu. Pro kampaň byly vyrobeny speciální třírozměrné citylighty, které jsou jakousi prostorovou kompozicí z lahví a víček Pilsner Urquell. Na výrobu netradičních showcasů byly použity skutečné lahve a víčka, které byly poskládány do tvaru lahve. Výslednou siluetu potom podtrhuje osvětlení s použitím LED pásek. Tyto kompozice budou využívat hru světla a dominantní barva bude tradičně lahvově zelená. Venkovní reklama nového konceptu Pilsner Urquell se rozběhne ve dvaceti českých městech v průběhu dubna a paralelně na ní navazuje i kampaň v tištěných médiích. Samozřejmostí je podpora kanálů on–trade a off–trade. Celá kampaň je postavena tak, aby zaujala stávající i potenciální příznivce a konzumenty značky Pilsner Urquell a upevnila jejich vnímání hodnoty značky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…