TPCA se dohodla na nové kolektivní smlouvě

14.04.2013 21:20

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën se dohodla s odborovými organizacemi na podmínkách nové kolektivní smlouvy.

TPCA se dohodla na nové kolektivní smlouvě
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

 

Cílem pro letošní vyjednávání bylo zaměřit se na stabilitu pracovních podmínek i v současném historicky nejnáročnějším období pro společnost. Výsledkem dohody je mzdový nárůst o 400 korun pro všechny pracovníky s tarifní mzdou.
 
Pro tuto nejpočetnější skupinu zaměstnanců to znamená růst mezd o 1,9 procenta. Díky nárůstu tarifní mzdy se zaměstnancům zvýší také příplatky, individuální prémie a firemní bonus. V součtu se tak jejich mzda zvýší o téměř 500 korun měsíčně.
 
Součástí nové kolektivní smlouvy je také prodloužení nadstandardní výše odstupného pro případ výpovědi pro nadbytečnosti a zesílení garance výplaty v oblasti benefitního programu. Dále bude firma oceňovat zaměstnance po 10 a 15 letech odpracovaných ve společnosti a to částkou 5 000 korun. Stejnou výši odměny získávají zaměstnanci již nyní po 5 letech ve firmě. Všechny tyto body jsou platné již od 1. dubna 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …