ČT: Novým ředitelem TS Ostrava se stává Tomáš Šiřina

13.04.2013 15:21

Televizní studio Ostrava povede od 1. června Tomáš Šiřina (*1966). Do funkce ředitele ostravského televizního studia České televize jej ve středu na svém zasedání jmenovala na návrh generálního ředitele České televize Petra Dvořáka Rada České televize.

ČT: Novým ředitelem TS Ostrava se stává Tomáš Šiřina
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

 

Tomáš Šiřina nastupuje na pozici ředitele regionální studia po Ilju Rackovi, který z funkce odešel k poslednímu lednu tohoto roku. Od února byla dočasným řízením TS Ostrava pověřena vedoucí ekonomiky a provozu TS Ostrava Milena Sladká.
 
Do funkce ředitele TS Ostrava přichází Tomáš Šiřina z pozice šéfredaktora Moravskoslezského deníku vydavatele Vltava-Labe-Press. Pozici šéfredaktora zastával od roku 2001. Dříve působil jako redaktor a později jako vedoucí sportovní redakce Moravskoslezských novin Svoboda, předtím jako sportovní redaktor Moravskoslezského dne. Je absolventem oboru český jazyk a literatura a dějepis na Pedagogické fakultě v Ostravě.
 
"Jsem velice rád, že Rada ČT schválila jmenování Tomáše Šiřiny do funkce ředitele TS Ostrava. Tomáš Šiřina je velmi kompetentním adeptem na funkci ředitele TS Ostrava jak z hlediska své znalosti vnitřního chodu a fungování médií, tak z hlediska svých manažerských schopností. Neméně podstatné je i to, že je dlouhodobě a pevně spjatý s moravskoslezským regionem. Věřím, že bude dobře přijímaným nadřízeným a silným partnerem pro vedení České televize a v této pozici napomůže užšímu propojení České televize s regionálními tvůrci a kulturními institucemi," uvedl ke jmenování Tomáše Šiřiny generální ředitel České televize Petr Dvořák.
 
Ilja Racek vedl TS Ostrava téměř 11 let a v lednu 2013 z vedení odešel na vlastní žádost. Jak tehdy poznamenal Petr Dvořák, pod vedením Iljy Racka prošlo Televizní studio Ostrava mnoha pozitivními změnami, které přinesly kvalitnější a hodnotnější služby divákům.
 
"Televizní studio Ostrava je tradiční významnou instituci Moravskoslezského kraje, která je pro dění v kraji klíčová. Pro mě osobně je to velice zajímavá příležitost a těším se na to, že budeme společně s kolegy z ostravského studia hledat cesty, jak dále zkvalitnit a zefektivnit jeho chod," uvádí ke svému jmenování Tomáš Šiřina.
 
Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…