Průzkum Regus: Firmy předpovídají nárůst pracovních míst, zejména v prodeji a marketingu

15.04.2013 16:06

Z nejnovějšího Indexu důvěry firem společnosti Regus vyplývá, že 80 % českých firem plánuje v roce 2013 zvýšit nebo zachovat počet zaměstnanců.

Průzkum Regus: Firmy předpovídají nárůst pracovních míst, zejména v prodeji a marketingu
Foto: Regus
Popisek: Regus

Průzkum mezi více než 26 000 firmami v 90 zemích ukázal výrazný zájem nabírat nové pracovníky především v oblasti prodeje a marketingu v České republice. Hodnota Indexu důvěry firem v ekonomický vývoj v České republice přitom od října 2012 poklesla.

Klíčové poznatky

• Celosvětově se Index důvěry firem společnosti Regus nachází na hodnotě 114 bodů, o 3 body výše než v říjnu 2012;
• V České republice je Index na hodnotě 91 bodů, o 7 bodů níže než před šesti měsíci;
• 41 % českých firem uvádí rostoucí obrat a 33 % vyšší zisk oproti minulým dvanácti měsícům;
• 14 % českých podniků plánuje zvýšit počet svých zaměstnanců o více než 5 %;
• Celých 52 % je toho názoru, že firmy najmou další pracovníky v oblasti prodeje a marketingu a 35 % uvádí provozní personál.

Rudd Doggen, regionální ředitel pro střední a východní Evropu ve společnosti Regus uvádí: „Z výsledků nevyplývá pouze záměr firem nabírat nové lidi, ale také to, že plánují investovat do prodeje a marketingu. Z pohledu českých společností je evidentně vhodná doba na to, aby na nic nečekaly a pustily se do prodeje a zvrátily nepříznivé trendy důvěry v ekonomický vývoj.“

„Podle těchto zjištění bude v následujících měsících velká poptávka po odbornících na prodej a marketing. Firmy by měly zvážit, jakým způsobem si získat a udržet nejlepší lidi ve svém oboru, aby neztratili konkurenceschopnost na trhu.“

„Všechny trendy ukazují na to, že flexibilita práce se stane z pouhého příjemného bonusu nutnou podmínkou zaměstnání a že bude hrát klíčovou roli při získání a udržení si nejlepších zaměstnanců v jakékoli společnosti. Mladší generace nastupující do zaměstnání se vyznačuje velmi odlišným přístupem a upřednostňuje flexibilitu a kvalitu života před tradičnějšími hodnotami. Flexibilní práce však přináší i další výhody, umožňuje například snížit náklady na fixní kancelářské prostory a zvýšit produktivitu zaměstnanců1.“

Další informace k tomuto tématu najdete zde: http://reg.us/BCI8.

Globální výsledky průzkumu

• Z globálního pohledu 85 % firem plánuje v roce 2013 zvýšit nebo zachovat počet zaměstnanců a jedna ze čtyř se chystá na nárůst o více než 5 %.
• Celých 57 % chce rozšířit oddělení prodeje a marketingu. Očekává se velký nárůst v náboru provozních zaměstnanců (40 %), kteří mají pokrýt nárůst prodeje.
• U malých firem, které jsou tradičně motorem ekonomického oživení, je pravděpodobnost nabírat vyšší počet nových zaměstnanců nejvyšší (28 %).
• Od října 2012 se Index zvýšil o 3 body.
• Firmy působící v zahraničí stále dosahují lepších výsledků než firmy orientované pouze na domácí trh.

O společnosti Regus

Regus je největším světovým poskytovatelem flexibilních pracovišť s produkty a službami od plně vybavených kanceláří až po profesionální jednací místnosti, obchodní salonky a největší světovou sítí videokomunikačních studií. Regus umožňuje lidem pracovat jejich způsobem, ať už z domova, na cestách nebo z kanceláře. Klienti jako Google, GlaxoSmithKline a Nokia se připojili k tisícům rostoucích malých a středních firem, které těží z outsourcingu svých kanceláří a pracovišť prostřednictvím společnosti Regus, která jim umožňuje zaměřit se na hlavní předmět podnikání.

Více než 1 300 000 klientů denně využívá zařízení Regus umístěných v 1 500 lokalitách v 600 městech, v 99 zemích, které umožňují jednotlivcům a společnostem pracovat kdekoliv, jakkoliv a kdykoliv chtějí. Společnost Regus byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze cenných papírů London Stock Exchange. V České republice se nachází pět center společnosti Regus – čtyři v Praze a jedno v Brně. Více informací o společnosti lze nalézt na www.regus.cz.

Předchozí tiskové zprávy, obrázky, obecná fakta a čísla naleznete na našem Tiskovém centru: www.regus.presscentre.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec