Den hlasu na vlnách Českého rozhlasu Dvojky

15.04.2013 17:55

V úterý 16. dubna se Český rozhlas Dvojka připojí ke Světovému dni hlasu a ve svém vysílání nabídne posluchačům nejen informace, které se týkají hlasu a péče o něj, ale také nejznámější hlasy z rozhlasového archivu.

Den hlasu na vlnách Českého rozhlasu Dvojky
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V ranním vysílání Dobré ráno Česko nabídneme vždy ve čtvrt nejznámější hlasy z rozhlasového archivu. Posluchači se tak již nyní mohou těšit například na Vladimíra Menšíka nebo Felixe Holzmanna. Po 7 hodině prozradí ranní tým moderátorů - Jitka Lukešová, Regina Květoňová a Jiří Holoubek, jak se tvoří lidský hlas a jak se dá naladit.

Ve tři čtvrtě na osm pak budeme o hlasu mluvit i s hlasovým kouzelníkem a imitátorem Petrem Jablonským.

V Odpoledním vysílání prozradí Pavel Kudrna se svými hosty jak se starat o hlas a také „přivítá“ Františka Nepila a herce s legendárními hlasy, Jana Wericha a Miroslava Horníčka.

Hlasu se bude věnovat také pořad Jak to vidíte. Konkrétně pak tématem „manipulace hlasem“. Dá se hlas ovlivnit a do jaké míry? Co na nás náš hlas prozradí? O tom si bude povídat moderátorka Patricie Strouhalová s hlasovou poradkyní Janou Postlerovou a emeritním policejním radou Miloslavem Dočekalem.

Světový den hlasu byl poprvé zorganizován v roce 2003. Od té doby se koná každoročně 16. dubna a jeho cílem je zlepšit informovanost veřejnosti o významu hlasu pro mezilidskou komunikaci a zvýšit ostražitost vůči hlasovým poruchám. Společnosti, zařízení a odborní lékaři, pečující o hlas spolu s dalšími specialisty a hlasovými profesionály, v tento den organizují veřejné akce a přednášky, dny otevřených dveří nebo preventivní vyšetření hlasu a hlasového ústrojí.

Více o programu a vysílání Českého rozhlasu Dvojky naleznete na dvojka.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…