Siemens doplnil do automatizace budov ovládací panely s dotykovým displejem

19.04.2013 19:02

Společnost Siemens obohatila svůj systém Desigo pro automatizaci budov o moderní ovládací rozhraní s názvem „Desigo Touch and Web“.

Siemens doplnil do automatizace budov ovládací panely s dotykovým displejem
Foto: Siemens
Popisek: Siemens otevřel nové vývojové a prototypové centrum

 

Dva panely s dotykovým displejem nabízejí intuitivní ovládání technických zařízení budov (TZB) způsobem, který je mnohem pohodlnější a výkonnější, než bylo dosud obvyklé. Nové rozhraní umožňuje ovládat zařízení v objektech také prostřednictvím webového prohlížeče.
 
Ovládací jednotky s dotykovým displejem umožňují realizovat zcela nové, intuitivní způsoby řízení, jež jsou operátory vysoce ceněny zejména pro uživatelskou vstřícnost a snadné použití. Společnost Siemens na tento trend reaguje doplněním systému Desigo pro automatizaci budov o dva ovládací panely s dotykovým displejem. Model PXM40 uživatelům nabízí displej s úhlopříčkou o velikosti 10", model PXM50 pak displej s úhlopříčkou o velikosti 15". Díky použité kapacitní metodě snímání lze oba přístroje ovládat bez přítlaku – pouhým přiložením, resp. pohybem prstů – tedy způsobem známým ze současných inteligentních telefonů a tabletů. Oba ovládací panely mají širokoúhlý barevný displej s vysokým rozlišením a kontrastem i velkým pozorovacím úhlem.
 
Snadné ovládání a efektivita
 
 Nové dotykové panely jsou jednoúčelové operátorské jednotky určené k ovládání TZB. Přístup k funkcím operačního systému je tak u nich zablokován, aby se zabránilo změnám klíčových nastavení. Přístroje jsou přizpůsobeny pro montáž na dveře skříně rozvaděče a trvalý provoz a lze je použít k ovládání mnoha automatizačních stanic Desigo PX současně. Pro rychlou informaci o stavu zařízení v budově se hodnoty nejdůležitějších veličin zobrazují na přehledové obrazovce i v době, kdy není přihlášen žádný uživatel.
 
Přihlášení uživatelé mohou prostřednictvím grafického rozhraní volit jednotlivá technická zařízení v budově a efektivně ovládat jejich funkce. Grafické uživatelské rozhraní umožňuje také nastavovat časový rozvrh činnosti TZB a zobrazení časových průběhů vybraných veličin. Tyto veličiny lze sdružit do zvláštních zobrazení s přímým přístupem, což uživateli umožňuje rychle upravit důležitá nastavení TZB tak, aby byla optimalizována spotřeba energie v budově. Detekované závady se zobrazují v podobě seznamu výstražných hlášení, která lze přímo v aplikačním programu potvrdit, a závady tak předat k řešení údržbě, resp. servisní firmě. Při vypnutí displeje informují uživatele o výskytu výstražných hlášení světelné diody umístěné v rámu panelu.
 
V produktu „Desigo Touch and Web“ je použito nové webové rozhraní využívající nejnovější technologie, které uživatelům umožňují ovládat a sledovat TZB prostřednictvím webového prohlížeče nainstalovaného v notebooku nebo tabletu. Ke konfigurování webového rozhraní slouží program Desigo XWorks Plus umožňující rozhraní nastavit podle specifických potřeb uživatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…