Canon je již 10 let jedničkou na trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy

28.04.2013 12:12

Společnost Canon Inc. je již deset let (2003 - 2012*1) jedničkou na globálním trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy (digitální zrcadlovky a kompaktní fotoaparáty) z hlediska objemu prodaných kusů.

Canon je již 10 let jedničkou na trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy
Foto: Canon
Popisek: Canon

 

Spolu s výměnnými objektivy vyvíjí Canon vlastní komponenty, jako jsou obrazové senzory typu CMOS nebo procesory. Nejmodernějšími technologiemi je osazena vlajková loď společnosti, řada EOS-1D. Prvotřídní technologie Canon mají samozřejmě i ostatní fotoaparáty s výměnnými objektivy. Společnost nabízí zákazníkům řady produktů, které oslovují široké spektrum uživatelů, od profesionálů až po začínající fotografy. Díky tomu si dlouhodobě udržuje vedoucí pozici na globálním trhu.

Zlomovým datem v oblasti digitálních zrcadlovek je označován rok 2003. Společnost Canon uvedla na trh revoluční, kompaktní a lehký fotoaparát EOS 300D Digital, který bodoval na světovém trhu a zároveň připravil půdu pro další růst. Od té doby Canon představil celou řadu fotoaparátů pro pokročilé i amatérské fotografy a dostál svému závazku nabízet špičkovou kvalitu obrazu a nejvyšší výkon ve své třídě. Řada EOS 5D pak otevřela cestu k natáčení videí digitálními zrcadlovkami.   

V roce 2012 oslavila společnost Canon 25. výročí od představení systému EOS, který byl po dobu 10 po sobě jdoucích let označován lídrem globálního trhu. Ve stejném roce Canon uvedl jak kompaktní bezzrcadlovou zrcadlovku EOS M, která je určena pro začínající fotografy, tak i EOS 6D, nejmenší a nejlehčí*2 digitální zrcadlovku na světě s full-frame CMOS snímačem, která byla vytvořena pro segment pokročilých amatérských fotonadšenců.

Letos společnost představila EOS 100D, nejmenší a nejlehčí*2 zrcadlovku APS-C ve své třídě. Canon tak posílil svou produktovou řadu o špičkový model a chce si i po jedenáctý rok udržet vedoucí postavení. 

Společnost Canon, jež byla založena v roce 1937, staví na své historii a špičkových optických technologiích, které jsou jádrem podnikání. Jejím cílem je dodávat výjimečné a spolehlivé fotoaparáty a objektivy pro různá použití a uživatele. Nabízí zařízení pro začátečníky, pokročilé amatéry i pro profesionální fotografy a zároveň chce i nadále přispívat k rozvoji fotografie a videa.

*1  Na základě průzkumu společnosti Canon.
*2  K 1. březnu 2013, na základě průzkumu společnosti Canon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…