ČD: Parními vlaky ČD do Brandýsa nad Labem a Zlonic

26.04.2013 18:09

Na tento víkend připravily České dráhy dvě atraktivní jízdy parního vlaku v čele s lokomotivou „Šlechtična“.

ČD: Parními vlaky ČD do Brandýsa nad Labem a Zlonic
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Milovníci železniční nostalgie se můžou v sobotu vypravit na akci Audience u Karla I. do Brandýsa nad Labem, nedělní vlak můžou cestující využít k jízdě na tradiční Řípskou pouť nebo k návštěvě železničního muzea ve Zlonicích. Jízdenky na oba vlaky je možné koupit v předprodeji na pražském Masarykově nádraží nebo na nádraží v Braníku.

 
Historický vlak na Audienci u Karla I.
 
V rámci oslav Audience Karla I. v Brandýse nad Labem vypraví České dráhy v sobotu 27. dubna zvláštní parní vlak z Prahy-Braníka tažený lokomotivou „Šlechtična“ z roku 1949. V soupravě budou zařazeny historické vozy tzv. Rybáky z dřevěnými lavicemi ze 40. let minulého století a bufetový vůz, kde bude možné zakoupit drobné upomínkové předměty spojené s největší slávou parních lokomotiv a také občerstvení.
 
Vlak bude odjíždět z branického nádraží v 7:34 a do Brandýsa nad Labem dorazí v 9:30. Po dozbrojení vodou a ošetření bude z brandýského nádraží pro zájemce připravena vyhlídková jízda do Mělníka a zpět s odjezdem v 10:30. Odjezd vlaku z Brandýsa nad Labem zpět do Prahy je naplánován na 14:30. Cestující s jízdenkami na parní vlak se můžou zúčastnit SMS soutěže o zajímavé ceny. Podrobnosti na www.cd.cz (sekce Vlakem za zážitky).
 
K základní ceně jsou uznávané slevy a doplatky pro ZTP, děti, žáky, důchodce, psy a držitele roční síťové jízdenky. K obchodním nabídkám neplatí žádné další slevy. Děti ve věku 6 – 15 let mají 50% slevu, děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení.
 
Expres Sv. Jiří na Řípskou pouť
 
V neděli 28. dubna se parní vlak v čele se „Šlechtičnou“ (475.179) vypraví z branického nádraží přes hlavní nádraží a Kralupy nad Vltavou do Ctiněvsi a Zlonic. Vlak bude opět sestavený z historických vozů a bufetového vozu, ve kterém bude možné zakoupit občerstvení a drobné upomínkové předměty.
 
Na trase vlaku si budou moci cestující vybrat z bohatého kulturního programu. Ve Středočeském muzeu v Roztokách probíhá výstava motýlů Josefa Háši. Tato sbírka čítá více než 4 500 kusů a pochází především z Roztok u Prahy a blízkého okolí a také z oblasti pošumavského Zichova. Jednou z nejatraktivnějších nabídek je prohlídka renesančního zámku Nelahozeves. Pro rodiny s dětmi bude určitě nejlákavější nabídkou Řípská pouť v Krabčicích (výstup na zastávce Ctiněves). Tato vyhlášená pouť zaujme více než 200 stánky s nejrůznějšími dobrotami a mnoha atrakcemi. Cílová stanice Zlonice nabídne železniční muzeum v Lisovicích. Výstava obsahuje desítky autoveteránů, jízdy historickou malodráhou a dokumenty o 140. výročí Pražsko-duchcovské dráhy. Z nádraží bude zajištěna autobusová kyvadlová doprava. V těchto objektech je pro cestující zvláštního vlaku, kteří se prokáží jízdenkou umožněna prohlídka za snížené nebo poloviční vstupné.
 
Zvláštní vlak odjíždí z nádraží Praha-Braník v neděli v 8:38, příjezd do Ctiněvsi bude v 11:22 a do Zlonic ve 12:07. Zpět do Prahy se bude souprava vracet v 15:33 ze Zlonic a v 16:21 ze Ctiněvsi. Příjezd do Prahy-Braníku bude v 18:52. Cestující s jízdenkami na parní vlak se můžou zúčastnit SMS soutěže o zajímavé ceny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…