SP ČR: Průmyslníci se sejdou s hejtmanem a ministry

25.04.2013 13:26

V pondělí 29. 4. se v kraji uskuteční řada debatních setkání vedení SP ČR v čele s J.Hanákem. Jednat se bude o zaměstnanosti a investicích.

SP ČR: Průmyslníci se sejdou s hejtmanem a ministry
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

 

Problematiku zaměstnanosti, technického školství a investiční příležitosti budou v pondělí 29. dubna řešit v Karlových Varech prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a další členové představenstva a regionálních firem spolu s hejtmanem Josefem Novotným a vedením Karlovarského kraje. Zároveň se zástupci byznysu setkají s primátorem města Karlovy Vary Petrem Kulhánkem.
 
Na pozvání svazu se některých jednání v kraji zúčastní ministryně sociálních věcí Ludmila Müllerová, ministr školství Petr Fiala a první náměstek ministra životního prostředí Martin Frélich.
 
„Chceme se setkat s našimi členskými firmami v regionu a spolu s ministry, hejtmanem a primátorem diskutovat o tom, jak pro ně vytvářet výhodnější podmínky pro podnikání. Zároveň chceme oslovit i firmy, které doposud našimi členy nejsou. Vážíme si ochoty hejtmana, primátora i ministrů aktivně se účastnit tohoto jednání,“ uvedl prezident Svazu Jaroslav Hanák.
 
Během pondělního dopoledne budou probíhat jednání na krajském úřadě, odpoledne navštíví prezident Svazu některé firmy v regionu a seznámí se s investičními příležitostmi. Na večer je naplánována pracovní večeře za účasti ministrů, regionální politické reprezentace a místních firem s diskuzí o aktuálním dění v Karlovarském kraji.
 
„Zaměstnanost a vznik nových pracovních příležitostí je jednou z našich klíčových priorit. Proto vítáme možnost mít zde pohromadě tak velké množství významných firem. Chceme zástupcům průmyslu představit přístup kraje k řešení otázek zaměstnanosti a ukázat jim, že Karlovarský kraj rozhodně patří k lokalitám atraktivním pro podnikání. Prezentovat budeme moderní technické školství a průmyslové zóny. Diskuzi se zástupci vlády využijeme k upozornění na problémy, které brání našemu kraji přilákat více investorů,“ uvedl hejtman Josef Novotný.
 
„Chceme využít této akce k propagaci města jako kongresové destinace i jako atraktivní lázeňské a turistické lokality. Právě cestovní ruch a lázeňství je největším zaměstnavatelem ve městě. Věříme, že krásné prostředí Karlových Varů průmyslníky osloví, a že řadu ze svých firemních akcí budou pořádat právě tady,“ uvedl primátor Petr Kulhánek.
 
V úterý 30. dubna se bude v Karlových Varech konat Valná hromada Svazu průmyslu a dopravy ČR, které se zúčastní zástupci odvětvových členských svazů a firem. Hostem bude hejtman kraje a primátor města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…