Mrtvé ticho normalizace v živém éteru Českého rozhlasu Plus

26.04.2013 13:51

Již tuto sobotu odstartuje ve vysílání Českého rozhlasu Plus zcela unikátní cyklus Ozvěny normalizace. Posluchači se každou poslední sobotu v měsíci v pořadu Historie Plus budou moci vrátit do 70. a 80. let minulého století. Právě tato etapa naší historie dodnes vzbuzuje vášnivé diskuse.

Mrtvé ticho normalizace v živém éteru Českého rozhlasu Plus
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Historik Jan Křen nazval tuto dobu jako tzv. mrtvé ticho. Unikátní cyklus Ozvěny normalizace se navrací k jádru normalizace. Jedná se o návrat k něčemu, co můžeme nazvat normálním? Anebo naopak návrat k nenormálnosti? 

Autorka a moderátorka pořadu Ivana Denčevová bude v každém z dílů pořadu hledat odpovědi na tyto otázky společně se dvěma historiky, kteří jsou současně úspěšnými akademiky a vysokoškolskými učiteli. Prvním z nich je Michal Stehlík, děkan Filosofické fakulty Univerzity Karlovy. Zabývá se represivní složkou komunistického režimu. Na fungování a roli tehdejšího státu se naopak zaměří druhý host Michal Ullmann, ředitel Ústavu  hospodářských a sociálních dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Cyklus nabídne zajímavé dobové dokumenty a archivní ukázky doplněné originálními stručnými dramatizacemi, které zpracovávají studenti divadelní vědy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy pod vedením Dany Jaré. Scénáře vznikaly na podkladu uměleckého ztvárnění z vyprávění pamětníků.

První díl zazní na vlnách Českého rozhlasu Plus již tuto sobotu 27. dubna od 21.10 v pořadu Historie Plus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…