Elektronické dražby nemovitostí jsou fenoménem doby

01.05.2013 17:45

Již několik měsíců umožňuje zákon provádět veřejné dražby, dobrovolné i nedobrovolné, elektronicky on-line. Jaké výhody to přineslo pro zákazníky, co to v praxi znamená pro dražební společnosti?

Elektronické dražby nemovitostí jsou fenoménem doby
Foto: Facebook.com
Popisek: Eurodražby.cz

Výhody elektronických dražeb jsou především na straně zájemců o koupi nemovitosti v dražbě. Licitovat o ceně mohou z pohodlí svého domova či kanceláře. Odpadají tak náklady na cestu a čas. Stačí mít přístup k internetu, zaregistrovat se a v předem stanovený čas se přihlásit.

„Dnes je možné nakoupit naprosto vše přes internet, tak proč ne nemovitosti. Samozřejmě, že osobní prohlídku nenahradí ani sebelepší 3D vizualizace, ale proč nevyužít techniku a nezjednodušit veřejnosti přístup k dražbám. Tento krok jsme uvítali a od začátku roku proběhlo již téměř pět desítek elektronických dražeb. Zájem o ně je obecně vyšší než při fyzických dražbách, ale zatím jde o krátkou dobu na hodnocení,“ komentoval Radim Hasman, předseda představenstva společnosti Eurodražby.cz.

Další výhodou elektronické dražby je to, že eliminuje možnost spekulací. Zájemci o draženou nemovitost se osobně nesetkávají a neznají své totožnosti, tudíž odpadá riziko, že by se domluvili na ceně. Při elektronické dražbě se vidí jen jako náhodně vygenerovaná čísla, která během dražby přihazují. Nemovitost získá tedy ten, kdo nabídne nejvíce.

Pro dražebníky nová možnost pořádání online dražeb znamenala vytvořit fungující platformu, na které by bylo možné je uskutečňovat. Povinnosti, kterým je třeba dostát, se nijak nezměnily. Elektronická dražba však dává větší flexibilitu, jelikož může začít ihned po splnění všech náležitostí. Tím se celý proces spojený s veřejnou dražbou urychlil, což uvítali dražebníci a především věřitelé, kterými jsou v případě nedobrovolných dražeb vesměs bankovní domy.

„Prvním předpokladem pro úspěšné provádění elektronických dražeb je fungující systém, který splňuje všechny zákonné podmínky. My jsme měli tu výhodu, že jsme  již na našich stránkách prováděli elektronické aukce a exekutorské dražby. Při vývoji portálu jsme vycházeli z naší dlouholeté praxe, věděli jsme, co chceme, ale i tak to trvalo několik měsíců. Velký důraz jsme kladli především na uživatelsky přívětivé prostředí, což doufám ocení dražitelé,“ dodal Radim Hasman.

Více informací naleznete na www.eurodrazby.cz.

O společnosti EURODRAŽBY.CZ a.s.

Společnost Eurodražby.cz se zabývá realitní a obchodní činností od roku 1997. Specializuje se na nedobrovolné dražby a aukce, v tomto segmentu patří dlouhodobě mezi nejlepší na českém trhu. Podle celkového finančního objemu dosaženého vydražením majetku jsou v současné době lídrem v pořadí dražebníků. Současně jako jediná dražební společnost nabízí možnost dražby na dálku přes prostředníka, který se jí fyzicky účastní. Od listopadu 2011 je možné sledovat probíhající dražby on-line v reálném čase, což je na českém trhu rovněž unikát. Členem České asociace dražebníků je společnost Eurodražby.cz od roku 2001.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…