ČD: Vlakem za fotografiemi Josefa Seidela

27.04.2013 9:41

Možnost navštívit místa, které na fotografiích zachytil počátkem minulého století proslulý fotograf Šumavy Josef Seidel, nabízí letos Krajské centrum osobní dopravy Českých drah v Českých Budějovicích. Třídílný cyklus s odborným výkladem začíná v sobotu 4. května. Výlety připravily České dráhy ve spolupráci s Museem Fotoatelier Seidel. Zvláštní motorový vlak s názvem „Josef Seidel“ vyjíždí v 10:00 hod. ze Strakonic.

ČD: Vlakem za fotografiemi Josefa Seidela
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 

„Komentovaná procházka se uskuteční na místech, kde Josef Seidel pořizoval unikátní snímky. V sobotu 4. května to budou čtyři místa – konkrétně Vimperk, nejvýše položená železniční stanice v České republice Kubova Huť, most v údolí Kaplického potoka a Lenora,“ upřesňuje Pavel Kosmata z Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Českých Budějovicích. Zasvěceným průvodcem bude ředitel Musea Fotoatelier Seidel v Českém Krumlově Petr Hudičák, který připomene fotografovo dílo. Zvláštní vlak pojede 4. května ze Strakonic přes Vimperk do Lenory a zpět. Vlak vyjíždí v 10:00. ze Strakonic. Dalšími nástupními místy jsou Volyně, Malenice nad Volyňkou, Čkyně a Vimperk. Příjezd zpět do Strakonic je v 17:40.
 
Jednotné zpáteční jízdné stojí 200 Kč. Děti do 6 let bez nároku na místo cestují zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě je nutná rezervace místa, a to na telefonu 972 544 691 nebo na e-mailu jiznicechy@cd.cz.
 
Další dva výjezdy po stopách fotografií Josefa Seidla se uskuteční na podzim. V sobotu 21. září vlak zamíří na Boleticko a vlak pojede v trase České Budějovice – Horní Planá. Další výlet se uskuteční v sobotu 5. října a zavede zájemce na Stožecko. Vlak pojede na trase Písek – Nové Údolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…