Zaměstnanci společnosti Siemens darovali 55 litrů krve, na podzim to zopakují

04.05.2013 19:00

V týdnu od 15. do 19. dubna uskutečnila společnost Siemens hromadné darování krve. Nejcennější tekutinu se rozhodlo darovat téměř 140 zaměstnanců z jednotlivých divizí a závodů v Praze, Ostravě, Brně, Drásově, Mohelnici a Frenštátě pod Radhoštěm.

Zaměstnanci společnosti Siemens darovali 55 litrů krve, na podzim to zopakují
Foto: red
Popisek: Siemens

Krev byla nakonec odebrána 122 z nich. Zatímco v Praze se odběry uskutečnily přímo v hlavní budově Siemens, zaměstnanci z ostatních lokalit navštívili místní nemocnice. Zdravotnická zařízení díky této akci získala 55 litru krve a zaměstnanci se těší na další akci – firemní dobrovolnický den, který se uskuteční 17. května.

„Pilotní projekt hromadného darování krve z loňského roku vyvolal mezi zaměstnanci i partnerskými nemocnicemi velmi pozitivní ohlas. Proto jsme se rozhodli s touto aktivitou pokračovat a rozšířit ji z jednoho dne na celý týden,“ popsala historii projektu Karolína Kříženecká, manažerka společenské odpovědnosti společnosti Siemens. „Ve společnosti Siemens je řada pravidelných dárců, ale také velká skupina lidí, kteří by rádi darovali, ale stále se nenašel ten správný impuls, aby své přání také uskutečnili. Právě hromadné darování krve přilákalo do krevních center desítky lidí, kteří se dosud neodhodlali. Dvě třetiny ze všech našich dárců byli právě prvodárci. Další společné darování plánujeme opět na podzim. “

„Vždy jsem obdivoval lidi, kteří chodí darovat krev, a mrzelo mě, že mezi tyto dárce nepatřím. Když Siemens uspořádal loni na podzim první darovací akci, byl to pro mě ten rozhodující impuls. Při tomto jarním hromadném darování jsem neváhal ani chvíli a opět jsem se zúčastnil,“ říká Vlastimil Hubinka, technolog z mohelnického závodu na elektromotory, a potvrzuje fakt, že organizované darování osloví i ty, kteří jinak sami krev darovat nejdou.

„Odvahu jsem v sobě hledala dlouho. Kolikrát jsme se o darování bavily i s mojí kadeřnicí, ale ta mě trochu zrazovala popisy, jak je jehla velká a všude samá krev. Najednou se vše ve mně zlomilo, a jsem moc ráda, že jsem se přidala ke svým kolegům. Celý proces darování byl perfektně zorganizovaný, oceňuji velmi citlivý přístup ke každému dárci a podotýkám, že jehla vůbec nebyla tak strašná. Celý den mě pak hřál pocit, že moje krev někomu pomůže. Kdo ví, třeba ji jednou budu potřebovat i já,“ popsala svoji zkušenost s darování krve Olga Přemyslovská z pražského centra sdílených služeb společnosti Siemens.

Společnost Siemens byla v roce 2012 v žebříčku TOP odpovědná firma vyhodnocena jako třetí nejodpovědnější velká firma v České republice. Motivace zaměstnanců k dobrovolnému zapojování se do veřejně prospěšných projektů a činností je jen jedním z pilířů z komplexní strategie dlouhodobé udržitelnosti.

Vedle hromadného darování krve, které se koná dvakrát ročně, se mohou zaměstnanci účastnit i dobrovolnických aktivit, které pro ně firma připravuje ve spolupráci s neziskovými organizacemi po celé republice. Nejbližší akcí je celofiremní dobrovolnický den, který se uskuteční 17. května.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz  a http://www.siemens.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…