Český rozhlas: Devadesát let s vámi!

29.04.2013 16:00

U příležitosti 90. výročí vysílání připravil Český rozhlas pro své posluchače a širokou veřejnost slavnostní hudebně-zábavní večer v Divadle na Vinohradech, který svým pojetím přiblíží nejen zajímavé momenty z historie vysílání tohoto média.

Český rozhlas: Devadesát let s vámi!
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V neděli 19. května od 20:00 hodin diváky i posluchače přivítají a večerem provedou moderátoři Českého rozhlasu Martina Kociánová a Vladimír Kroc.

Během večera se publiku představí herci nejen z Vinohradského divadla – Hana Maciuchová, Viktor Preiss, Jana Štěpánková, Petr Rychlý, Barbora Poláková nebo Otakar Brousek st. Pod vedením Vladimíra Valoviče zahraje swingová hudba Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma a jako hudební hosté vystoupí Aneta Langerová, Eva Pilarová, Martin Chodúr nebo Petra Janů. V průběhu večera předá generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan ceny významným osobnostem za dlouhodobý přínos Českému rozhlasu.

„Pro Československý a Český rozhlas pracovali a mnohdy ještě pracují lidé, kteří vysílání tohoto média zasvětili celý svůj život a stali se páteří jeho tvorby. Jejich jména jsou někdy zvučná, někdy méně, ale každý z nich se stal Českému rozhlasu ve svém oboru velkou oporou a přínosem. Proto si myslím, že si alespoň malé vyznamenání u tohoto významného jubilea rozhodně zaslouží,“ upozorňuje ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Koncept slavnostního večera připravil významný divadelní dramatik a vysokoškolský profesor Jan Vedral, režie se ujala mladá talentovaná režisérka Natália Deáková. Vstupenky na slavnostní večer v Divadle na Vinohradech jsou pro zájemce k zakoupení na pokladně Divadla na Vinohradech, nám. Míru 7, Praha 2.

Přímý přenos večera si mohou posluchači naladit na stanici Český rozhlas Dvojka a na všech regionálních stanicích. Český rozhlas nabízí i přímý videopřenos na webu www.rozhlas.cz a na www.youtube.com/ceskyrozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…