Veolia Voda zavedla platby pomocí QR kódu

01.05.2013 11:07

Skupina Veolia Voda připravila pro své zákazníky nový způsob bezhotovostní platby za vodné a stočné. Jde o speciální platební QR kód pro bankovní aplikace na chytrých telefonech, který Veolia Voda tiskne na svých zúčtovacích dokladech.

Veolia Voda zavedla platby pomocí QR kódu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spotřeba vody - ilustrační foto

Od dubna 2013 mohou zákazníci všech společností skupiny Veolia Voda Česká republika, a.s. využít k úhradě vyúčtování za vodné a stočné svůj chytrý mobilní telefon. Pomocí nainstalované aplikace jejich banky jednoduše načtou informace obsažené v QR kódu, který se nachází na faktuře, a platební příkaz v bankovní aplikaci se automaticky vyplní správnými údaji. Platbu pak již stačí pouze potvrdit. Zákazníci se tak vyhnou možným chybám, které vznikají při přepisování údajů do platebního příkazu jejich banky.

Pro zákazníky, kteří upřednostňují platby v hotovosti, nabízí Veolia Voda možnost úhrady na terminálech společnosti Sazka sázková kancelář, a.s. Na fakturách najdou zákazníci vedle QR kódu i čárový kód, jehož platební údaje dokáže terminál přečíst a vystavit potvrzení o úhradě, kterou zákazník provede v hotovosti.

Široká síť terminálů (prodejny tabáku, čerpací stanice, večerky, apod.) a prodloužená otevírací doba umožňuje zákazníkům uhradit vyúčtování dle jejich potřeb.

Za tuto službu hradí zákazník jednotný poplatek 15,- Kč bez ohledu na výši úhrady.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…