Personální změny ve vedení VZP

03.05.2013 12:05

Ředitel VZP Zdeněk Kabátek realizoval změny na klíčových manažerských postech pojišťovny. Nové obsazení pozic tří náměstků má za cíl v maximální možné míře zvýšit obchodní potenciál firmy, zlepšit péči o klienty a pomoci zajistit VZP co nejlepší hospodářský výsledek.

Personální změny ve vedení VZP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

„Ke změnám jsem se rozhodl po zralé několikaměsíční úvaze. Všichni noví náměstci jsou kvalitní manažeři, schopní vnímat a naplňovat moji strategii,“ uvedl ředitel VZP Zdeněk Kabátek. Dva ze tří nových náměstků přitom přicházejí zevnitř VZP – jde tedy o přirozený kariérní postup ve firmě.

Dosavadní náměstkyně pro zdravotní péči Miloslava Šlajsová dne 30. 4. 2013 končí ve své funkci a následně převezme vedení Odboru interního auditu a kontroly. Na její místo nastoupí od 1. 5. 2013 nynější ředitel Odboru léčiv a zdravotnických prostředků Petr Honěk. Petr Honěk má dlouholetou praxi v oboru léčiv, ve VZP odvádí dlouhodobě špičkovou práci a má i neocenitelné zkušenosti z privátního sektoru.

Současný náměstek pro informatiku Hubert Maxa odchází k 30. 5. 2013 do důchodu a nyní je v pracovní neschopnosti. Od 1. 5. 2013 bude výkonem jeho funkce pověřen dosavadní ředitel Odboru interního auditu a kontroly Pavel Východský. Od 2. 6. 2013 pak bude do této funkce řádně jmenován. Pavel Východský byl i doposud členem Top managementu VZP, díky své dosavadní pozici má dokonalý přehled o situaci firmy a své rozsáhlé zkušenosti bude moci v nové funkci naplno využít.

Ředitel Zdeněk Kabátek dnes odvolal náměstka pro služby klientům Ivana Dvořáka. Jeho funkci zaujme Marta Řežábková. Přichází ze soukromé sféry, v níž má šestnáct let manažerských zkušeností v těch nejvyšších pozicích u zahraničních firem, včetně postů generální ředitelky.  Ve své dřívější kariéře se zaměřovala především na problematiku léčiv a zdravotnictví.

K 30. 5. 2013 končí na vlastní žádost v pozici náměstka pro právo a legislativu Martin Ježek.  I nadále však zůstává zaměstnancem VZP. Pozice náměstka zůstane dočasně neobsazena a bude na ni vypsáno výběrové řízení.

Končícím náměstků ředitel Kabátek poděkoval za dosavadní práci pro pojišťovnu. „Mým cílem je upevnit pozici VZP jako moderní firmy a současně klíčového pilíře zdravotního systému v České republice. Provedené změny mi zajistí maximální personální podporu při řízení pojišťovny,“ dodal. Se změnami, které jsou plně v kompetenci ředitele, dnes také seznámil členy Správní rady VZP.

reklama

autor: VZP

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…