Startuje soutěž ICT Diplomová práce roku 2013

29.04.2013 19:38

ICT UNIE, sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, vyhlásila 8. ročník soutěže ICT Diplomová práce roku.

Startuje soutěž ICT Diplomová práce roku 2013
Foto: Archiv
Popisek: ict unie

Zúčastnit se mohou studenti, kteří v akademickém roce 2012/2013 obhajují svou diplomovou či bakalářskou práci na téma z oboru informatiky nebo telekomunikací. Cílem soutěže je zvýšení prestiže technologicky zaměřeného studia, ocenění nadaných studentů i prohloubení spolupráce mezi vysokými školami a komerční sférou.

Partnery celkem šesti soutěžních kategorií letošního ročníku jsou společnosti ABRA Software, ARBES Technologies, EDITEL CZ, SAP, Telefónica a T-Systems. Partnerem za studentskou obec je Česká studentská unie (ČeSU), odbornými garanty pak Česká asociace manažerů informačních technologií (CACIO) a Česká společnost pro systémovou integraci (ČSSI). Nad soutěží převzaly záštitu Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT).

„Loňský ročník přinesl velký zájem studentů a řadu kvalitních prací – předpokládáme, že nejinak tomu bude i letos. Důležitými kritérii budou opět jak odborná úroveň přihlášených prací, tak i jejich praktický dopad či komerční využitelnost a zároveň prezentační schopnosti účastníků. Těší mě také zájem ze strany ICT firem a jejich ochota podpořit soutěž finančně,“ komentuje prezident ICT UNIE Svatoslav Novák.

Odměna pro vítěze či vítězku v každé ze šesti kategorií činí 50 000 korun, 2. místo bude ohodnoceno částkou 10 000 korun, 3. místo částkou 5 000 korun a soutěžící na 4. až 6. příčce získají 1 000 korun. Vybraní studenti obdrží také přímou pracovní nabídku od společnosti, která je partnerem dané kategorie. Soutěžní práce bude posuzovat odborná porota sestavená z vysokoškolských pedagogů a zástupců ICT firem. Uzávěrka přihlášek je 19. 7. 2013.

Další informace o projektu ICT Diplomová práce roku najdete na www.diplomovaprace.cz.

ICT UNIE je profesní sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i dalších podnikatelských a vzdělávacích subjektů, jehož cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). ICT UNIE má více než osmdesát firemních členů, jejím prezidentem je Svatoslav Novák. Podrobnější informace viz www.ictu.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…