ČD: Párou na „Pálavský okruh“ z Brna do Lednice

30.04.2013 21:21

Tuto sobotu 4. května vyjede tradiční parní vlak na jízdu „Pálavským okruhem“ z Brna do Mikulova, Valtic a Lednice. Parní jízda slavnostně otevře turistickou sezónu na jižní Moravě.

ČD: Párou na „Pálavský okruh“ z Brna do Lednice
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 

Vlak v čele s parní lokomotivou 475.101 „Šlechtična“ bude složen z historických vozů „rybáků“ a zavazadlového vozu pro přepravu jízdních kol zdarma. Bufetový vůz nabídne kvalitní jihomoravská vína. Parní „Šlechtičně“ bude pomáhat historická dieselová lokomotiva T 478.1002 „Bardotka“. 
 
Parní vlak vyjede z brněnského hlavního nádraží v 9:30 a do Lednice přijede v poledne. Návrat do Brna je ze dvou směrů. První vlak vyjede z Lednice v 16:25 v čele s dieslovou lokomotivou „Bardotka“ a druhý z Mikulova s parní „Šlechtičnou“ v 16:30. V Břeclavi se na cestu do moravské metropole spojí do jedné soupravy, odjezd je v 17:10. Výlet parním vlakem lze spojit s příjemným pěším výletem nebo vyjížďkou na kole. Vedle tradičních míst, jako jsou památky Lednicko-valtického areálu nebo chráněná krajinná oblast Pálava, lze navštívit řadu kulturních či sportovních akcí v Mikulově, Valticích, Lednici a Břeclavi. Připraveny jsou např. degustační přehlídky vín a ochutnávka specialit v Mikulově, v Lednici proběhne odpoledne Májová slavnost v duchu první republiky, v Poštorné a Břeclavi se zahájí cyklosezóna slavnostním otevíráním Lichtenštejnských stezek.
 
Celodenní jízdenka do vlaku stojí 290 Kč, úseková jízdenka 60 Kč. Předprodej jízdenek je v ČD centru na brněnském hlavním nádraží. Zbylé jízdenky se budou prodávat přímo ve vlaku. Bližší informace mohou zájemci získat na e-mailu bnohn@cdcentrum.cd.cz nebo na telefonním čísle 725 886 395. Přeprava jízdních kol, včetně tandemových a vícemístných je zcela zdarma!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…