KB: Zájem o spoření ve II. pilíři na konci dubna rapidně vzrostl

08.05.2013 15:21

Zájem o spoření ve II. pilíři se v průběhu dubna významně zvýšil. KB Penzijní společnost zaznamenala v pracovních dnech více než tisícovku zájemců o spoření ve II. pilíři denně, počet uzavřených smluv překročil v průměru stovku denně. V nejbližších dnech přesáhne celkový počet smluv KB Penzijní společnosti ve II. pilíři hranici pěti tisíc kusů.

KB: Zájem o spoření ve II. pilíři na konci dubna rapidně vzrostl
Foto: Archiv
Popisek: Komerční banka - logo

 

Růst zájmu o spoření ve II. pilíři roste podle očekávání s blížícím se termínem 1. července 2013. Po tomto datu nebudou moci do systému vstoupit občané, kteří již dovršili věku 35 let.
 
„V posledních dnech a týdnech roste ve II. pilíři znatelně počet klientů starších 35 let. Poměr věkové skupiny osob starších než 35 let a mladších než 35 let je tak v tuto chvíli přibližně vyrovnaný,“ uvedl k věkové struktuře klientů ve II. pilíři Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel KB Penzijní společnosti.
 
O druhý pilíř mají aktuálně zájem více obyvatelé velkých měst. Nejvíce smluv uzavřela KB Penzijní společnost s obyvateli hlavního města Prahy. Klienti volí ve II. pilíři nejčastěji strategii spoření životního cyklu. Díky ní jsou v tuto chvíli jejich příspěvky rovnoměrně rozděleny do fondu konzervativního, vyváženého a dynamického.
 
„Rostoucí počet smluv je dán ve velké míře kvalitou poradenství. Důležitou informací pro občany je fakt, že jsou všichni bankovní poradci Komerční banky řádně certifikováni podle požadavků zákona. Umí tak poradit a vybrat to nejvhodnější řešení pro spoření na penzi,“ dodává Pavel Jirák.
 
Zájem o produkty KB Penzijní společnosti podporuje také atraktivní akční nabídka pro rok 2013: KB Penzijní společnost nebude klientům ve II. ani III. pilíři po celý rok 2013 účtovat poplatek za správu majetku ani poplatek za zhodnocení. Zároveň nebude ani v případě opakované změny strategie několikrát během jednoho kalendářního roku účtovat poplatek za změnu strategie spoření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …