Studie ŠKODA Rapid SPORT - světová premiéra ve Wörthersee

12.05.2013 10:20

Studie ŠKODA Rapid SPORT slaví svou světovou premiéru na letošním ročníku legendárního tuningového setkání Volkswagenu ve Wörthersee.

Studie ŠKODA Rapid SPORT - světová premiéra ve Wörthersee
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

 

?Se sportovní verzí kompaktní limuzíny ŠKODA Rapid ukazuje český výrobce automobilů opět rozmanitost své modelové palety. Již 32. ročník legendární tuningové akce Volkswagenu se koná od 8. do 12. května 2013.
 
Každoročně se na začátku května schází až 200 000 tuningových fanoušků Volkswagenu na kultovním setkání v rakouském Reifnitzu. ŠKODA jim letos jako hlavní lákadlo předvede model ŠKODA Rapid SPORT jako zvláště povedenou studii své kompaktní limuzíny ŠKODA Rapid.
„Setkání GTI je Mekkou pro všechny fanoušky tuningu a motoristického sportu“, říká předseda představenstva ŠKODY Prof. Dr. h. c. Winfried Vahland. "S vozem ŠKODA Rapid SPORT ukážeme poprvé vysloveně sportovní a emocionální variantu naší nové kompaktní limuzíny Rapid. 
 
Opět tak zdůrazňujeme kompetenci našich zaměstnanců v oblasti sportovních vozů a motoristického sportu“, říká Werner Eichhorn, člen představenstva zodpovědný za oblast Prodeje a marketingu ŠKODA AUTO.
 
ŠKODA Rapid SPORT ukazuje potenciál designu Škoda a možnosti, které se skrývají v Rapidu. Vznikl vůz plný dynamiky se sportovním vzhledem. Vůz je nalakován v metalických barvách červená Corrida a šedá Steel. Sebevědomě a osobitě stojí tento sportovní vůz na velkých 19" kolech z lehkých slitin. Předek vozu okouzlí spojlerem a mohutným otvorem pro přívod vzduchu. Velkoryse dimenzované blatníky a masivní prahy podtrhují sportovní vnější vzhled vozu.
 
Další sportovní prvky přidává záď vozu s výrazným nárazníkem a dvěma integrovanými koncovkami výfuku. Zadní skupinové svítilny s typickým designem ve tvaru písmene C jsou barevně odlišené. Spodní zakončení je vytvořeno z karbonu. V interiéru sportovní vzhled pokračuje například v podobě sportovního volantu, sedaček Recaro a osvětlených prahových lišt.
 
Od podzimu 2012 je ŠKODA Rapid na evropských trzích jako sedmá modelová řada značky ŠKODA. Kompaktní limuzína doplňuje modelovou paletu mezi vozy Fabia a novou ŠKODOU Octavia. Při kompaktních rozměrech (délka 4,48 m a šířka 1,70 m) přesvědčuje vůz svým výjimečným vnitřním prostorem pro pět cestujících a jejich zavazadla. Součástí jsou i simply clever prvky, výjimečný poměr cena-hodnota a rozsáhlá bezpečnostní výbava. 
 
Atraktivní je také nadčasový design. Od svého uvedení na trh již Rapid získal četná ocenění. Za svůj bezpečnostní koncept navíc získal nejvyšší hodnocení, pět hvězdiček, v nárazových testech Euro-NCAP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…