Siemens v Drásově postaví novou výrobní halu

09.05.2013 8:00

Siemens rozšíří svůj drásovský závod na výrobu elektromotorů a generátorů. Stane se tak přesně sto let od zahájení výroby v tomto závodě.

Siemens v Drásově postaví novou výrobní halu
Foto: red
Popisek: Siemens

Díky rostoucímu objemu produkce bude v září letošního roku zahájena stavba nové haly o rozloze 2500 m2. Tento krok je součástí strategického rozvoje závodu, který vyvrcholí v roce 2016, kdy chce podnik dosáhnout obratu ve výši 2,5 miliard Kč. Investice do nové výrobní haly, která umožní reorganizaci výroby a přípravu na další rozvoj závodu, činí 87 milionů Kč.

„Navzdory hospodářské krizi v roce 2009 se nám daří naplňovat cíl každoročního zvyšování výroby. Letos očekáváme další rekordní rok,“ řekl ředitel závodu Ivo Pavelec a dodal: “Nová hala o rozloze 2 500 m2 vyroste na našem pozemku směrem k Čebínu a otevřeme ji na jaře příštího roku.“

Závod se 780 zaměstnanci zažívá své nejlepší období. V minulém roce zvýšil objem výroby o 30 procent a vyrobil rekordních 285 generátorů a elektromotorů. Letos závod chce vyrobit až 430 generátorů a elektromotorů. Od nového roku otevřel již šedesát pracovních míst, z toho patnáct v oblasti výzkumu a vývoje.  „Před pěti lety měl závod obrat zhruba 375 miliónů Kč, letos již počítáme s obratem 1,8 miliardy Kč. Naším dlouhodobým cíl je meta 100 milionů eur, tedy 2,5 miliardy Kč, v roce 2016,“ uzavírá Ivo Pavelec.

Drásovský závod zahájil výrobu v roce 1913. Siemens do podniku vstoupil v roce 1994. Od roku 2007 závod vyrábí vedle nízkonapěťových a vysokonapěťových generátorů také asynchronní a synchronní elektromotory. Své zákazníky má po celém světě, v poslední době roste podíl dodávek do Asie.

Elektromotory a generátory z Drásova pracují například v elektrárnách nebo na ropných plošinách, jsou také součástí lokomotiv či zaoceánských osobních a dopravních lodí.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz  a http://www.siemens.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…