Nový občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích 2014

07.05.2013 17:25

Ve středu 22. května 2013 proběhne v konferenčním centru City v Praze 4 na Pankráci celodenní celostátní konference „Nový občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích 2014 aneb Všechno bude jinak“.

Nový občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích 2014
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Českou společnost čeká od 1. 1. 2014 legislativní zemětřesení. Obchodní zákoník zcela zanikne, většina obchodní legislativy bude vycházet z nového občanského zákoníku. Zbytek firemní legislativy bude vyveden do zákona o obchodních korporacích. Konference, která se koná pod záštitou Pavla Blažka, ministra spravedlnosti ČR, a Martina Kuby, ministra průmyslu a obchodu ČR, se zaměří na efekty této změny z pohledu firem a obchodních společností, pro které je nejvyšší čas se na změny začít připravovat.

Na konferenci vystoupí např. Bohumil Havel, hlavní autor zákona o obchodních korporacích, „Právník roku 2012“ v oboru obchodního práva, člen Legislativní rady vlády ČR, Jaroslav Svejkovský, „Právník roku 2012“ v oboru občanského práva, člen Legislativní rady vlády ČR, Petr Tégl a Filip Melzer, členové Rekodifikační komise MS ČR a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy.

Organizátorem akce je časopis Statutární zástupce firmy určený jednatelům, předsedům a členům představenstev a dozorčích rad, který vydává pražské Nakladatelství FORUM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…